ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά σε στρατιωτική τελετή με φόντο αξιωματικούς.

Πούτιν: Αυξάνεται η παραγωγή των ρωσικών πυραύλων Oreshnik

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την απόδοση των πυραύλων Oreshnik σε μάχη και υπενθύμισε την πρόθεση ανάπτυξής τους στη Λευκορωσία έως τα τέλη του 2025.

Την ενίσχυση της παραγωγής των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς Oreshnik ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε εκδήλωση για την αποφοίτηση στρατιωτικών δοκίμων.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Oreshnik, σημειώνοντας πως το οπλικό σύστημα «έχει αποδειχθεί πολύ αξιόπιστο σε πραγματικές συνθήκες μάχης». Πρόκειται για πυραύλους που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στο πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από ρωσικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2024 ο Πούτιν είχε δηλώσει πως η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης του Oreshnik στη Λευκορωσία εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2025, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της Ρωσίας να ενισχύσει περαιτέρω τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή.

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατιωτικής κινητοποίησης της Μόσχας, στον απόηχο της συνέχισης των επιχειρήσεων στην Ουκρανία και της ενίσχυσης των εξοπλιστικών της δυνατοτήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάχες στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δεν υπήρξε ησυχία στο μέτωπο παρά τη συμφωνημένη εκεχειρία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει την τριήμερη εκεχειρία παρά τις διαπραγματεύσεις, δηλώνοντας πως συνεχίζονται οι μάχες και πως η Μόσχα δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Καναδά: Το ΝΑΤΟ είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ

Η Καναδή ΥΠΕΞ Ανίτα Άναντ δήλωσε ότι παρά τις επικρίσεις Τραμπ, το ΝΑΤΟ παραμένει ζωτικής σημασίας για τη συλλογική ασφάλεια της Δύσης έναντι της Ρωσίας και ενισχύει τις σχέσεις του με την ΕΕ σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Δεν συζητούμε διαμεσολάβηση με Ρωσία στην ΕΕ

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κυριάρχησε η Ουκρανία, με την Κάλας να τονίζει πως η ΕΕ δεν είναι έτοιμη για διάλογο με Ρωσία και να παρουσιάζει μέτρα ενίσχυσης της Ουκρανίας και νέες κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικές κυρώσεις σε ρωσικά δίκτυα μεταφοράς παιδιών από Ουκρανία

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και οργανισμούς που εμπλέκονται σε προγράμματα απαγωγής και πλύσης εγκεφάλου παιδιών από την Ουκρανία, καταγγέλλοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις σε 16 άτομα και 7 οντότητες για απαγωγή παιδιών από Ουκρανία

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε 16 άτομα και 7 οντότητες για βίαιη μεταφορά περίπου 20.500 παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις αυτές σοβαρή παραβίαση διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων του παιδιού.