ΓΔ: 2631.69 -0.10% Τζίρος: 37.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:27:40
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
Άδεια έδρανα Ελλάδας και Τουρκίας σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Διήμερες ελληνοτουρκικές συνομιλίες στην Άγκυρα στις 12 και 13 Ιουνίου

Διήμερες επαφές Ελλάδας-Τουρκίας στην Άγκυρα για τον Πολιτικό Διάλογο και τη Θετική Ατζέντα με συμμετοχή Παπαδοπούλου, Χατζηβασιλείου και Bozay.

Διήμερος κύκλος επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στο πλαίσιο της συνέχισης των διπλωματικών διαύλων και της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, θα λάβει χώρα η 4η συνάντηση της διαδικασίας Πολιτικού Διαλόγου ανάμεσα στα δύο Υπουργεία Εξωτερικών. 

Επικεφαλής των συνομιλιών θα είναι η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο Τούρκος ομόλογός της, Πρέσβης Mehmet Kemal Bozay. Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην περιφερειακή σταθερότητα, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τις μεθόδους ενίσχυσης της θεσμικής συνεργασίας.

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου, θα ακολουθήσει ο 8ος γύρος συνομιλιών της Θετικής Ατζέντας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Τάσου Χατζηβασιλείου και του Πρέσβη Mehmet Kemal Bozay. 

Η Θετική Ατζέντα αποτελεί δομημένο πλαίσιο συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της καινοτομίας, της ενέργειας και του πολιτισμού.

Οι διαδοχικές αυτές συναντήσεις εντάσσονται στη στρατηγική της συνέχισης των διπλωματικών επαφών με στόχο την αποκλιμάκωση εντάσεων και την προώθηση σχέσεων αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στις δύο χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβήματα της Σαουδικής Αραβίας για το υποθαλάσσιο καλώδιο πιέζουν την Αθήνα

Αιφνιδιασμός στην Αθήνα από τις δύο ρηματικές διακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας με επίκεντρο το καλώδιο δεδομένων που θα ενώσει τις δύο χώρες. Τι λένε διπλωματικές πηγές για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η αποστασιοποίηση του Ριάντ από τον IMEC, το σύμφωνο της Μέκκας και οι ελληνικοί Patriot.
Μητσοτάκης, Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «σύνδρομο της Κάσου» παραλίγο να τορπιλίσει το καλώδιο Ελλάδας - Ιταλίας

Το BusinessDaily αποκαλύπτει το παρασκήνιο του καλωδίου δεδομένων Ελλάδας - Ιταλίας. Πώς ο GreenMed πήγε να τιναχτεί στον αέρα. Η ασάφεια της Ρώμης, η στιβαρή στάση της Αθήνας και τα επόμενα βήματα ενός σημαντικού γεωπολιτικά έργου.
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα παράνομα θαλάσσια πάρκα, οι στόχοι της Αγκυρας και η αντίδραση της Αθήνας

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με την χωροθέτηση παράνομων θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η απάντηση της Αθήνας, η κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα σύννεφα που πυκνώνουν πάνω από τα ελληνοτουρκικά.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα Αθήνας για F-35, Τουρκία: Ας «προσγειωθούμε» στην πραγματικότητα

Με προεκλογικό άρωμα, υψηλούς τόνους και σκληρές διαπιστώσεις το κυβερνητικό «ταμείο» για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ . Τι λένε ανώτατες διπλωματικές πηγές για F-35, casus belli και τις σχέσεις της Αθήνας ΗΠΑ, Άγκυρας, Ιερουσαλήμ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Καμία νομική ισχύς σε μονομερείς οριοθετήσεις από Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά με βάση εικασίες για τις θαλάσσιες ζώνες και δεν αποδέχεται μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης σε Φιντάν: Οι μονομερείς ενέργειες δεν παράγουν αποτελέσματα

Στη Σόφια, ο Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν, συζητώντας για τις διατλαντικές σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και τη σημασία αποφυγής μονομερών ενεργειών για την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.