ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία Ουκρανίας ερείπια
Η ουκρανική σημαία κυματίζει πάνω από ερείπια κτιρίου, συμβολίζοντας την αντοχή στον πόλεμο.

Εκεχειρία και μετά συνομιλίες στο ουκρανικό λέει ο Κιθ Κέλογκ

Παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν έχει απορρίψει ρητά την πρόταση για την εκεχειρία, η απάντησή του με την πρόταση για απευθείας συνομιλίες φαίνεται να υποδηλώνει μια έμμεση άρνηση.

«Πρώτα η εκεχειρία μετά οι συνομιλίες, όχι το αντίστροφο» δηλώνει ο απεσταλμένος του Τραμπ για την Ουκρανία. Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για την Ουκρανία προχώρησε σε δηλώσεις μετά την πρόταση Πούτιν για απευθείας συνομιλίες με το Κίεβο.

Αναδημοσιεύοντας την υποστήριξη του πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών, ο Κιθ Κέλογκ δήλωσε: «Ακόμα και ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας το καταλαβαίνει. Όπως έχει πει επανειλημμένα ο Πρόεδρος Τραμπ, σταματήστε τις δολοφονίες! Πρώτα μια άνευ όρων εκεχειρία 30 ημερών και, κατά τη διάρκειά της, συνολικές ειρηνευτικές συνομιλίες. Όχι το αντίθετο».

Παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν έχει απορρίψει ρητά την πρόταση για την εκεχειρία, η απάντησή του με την πρόταση για απευθείας συνομιλίες φαίνεται να υποδηλώνει μια έμμεση άρνηση, σύμφωνα το BBC.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε επίσης ότι ο Πούτιν επιθυμεί οι συνομιλίες να επικεντρωθούν στις «βασικές αιτίες» της σύγκρουσης πριν από οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ο Τραμπ σωστά κατηγορεί τον Ζελένσκι για καθυστέρηση ειρήνης

Το Κρεμλίνο υιοθετεί τη θέση του Τραμπ ότι ο Ζελένσκι, και όχι η Ρωσία, καθυστερεί την ειρηνευτική συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε αντίθεση με απόψεις Ευρωπαίων που κατηγορούν τη Μόσχα για έλλειψη διάθεσης για ειρήνη.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία συμφωνεί με Τραμπ: Ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο συμφωνεί με τον Τραμπ ότι ο Ζελένσκι ευθύνεται για την καθυστέρηση ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα δεχτεί Αμερικανούς απεσταλμένους όταν καθοριστεί ημερομηνία επίσκεψης.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ και ο Γουίτκοφ σχεδιάζουν συνάντηση με Πούτιν στη Μόσχα

Ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ σχεδιάζουν ταξίδι στη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συνάντηση μπορεί να αναβληθεί λόγω των εξελίξεων στο Ιράν. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ουκρανού διαπραγματευτή με ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός διαπραγματευτής Ρουστέμ Ουμέροφ είχε συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς Κίεβο και Ουάσινγκτον συνεχίζουν καθημερινά τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλω να δω σύντομα τον Τραμπ, συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Παρίσι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα να συναντηθεί σύντομα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Ζητά σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας από ΗΠΑ και Ευρώπη έναντι πιθανής ρωσικής επίθεσης.