ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση

Ολοκληρώθηκε και ο 4ος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν στο Ομάν

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «δυσκολες, αλλά χρήσιμες» και προανήγγειλε και 5ο γύρο, ο οποίος, όπως τόνισε, θα προγραμματιστεί και θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του Ομάν.

Ολοκληρώθηκε στο Ομάν ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «δυσκολες, αλλά χρήσιμες» και προανήγγειλε και 5ο γύρο, ο οποίος, όπως τόνισε, θα προγραμματιστεί και θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του Ομάν.

Η αμερικανική πλευρά, μέσω ενός αντιπροσώπου της, δήλωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους Ιρανούς προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες και να εργαστούν και οι δύο για μία λύση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Υπ. Άμυνας ΗΠΑ με Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν

Ο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν, εν μέσω αυξημένων εντάσεων ΗΠΑ-Ιράν. ΗΠΑ και Ισραήλ δεν σχολίασαν περαιτέρω. Ο Χέγκσεθ επισκέφθηκε αμερικανούς στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: ΗΠΑ υπεύθυνες για αστάθεια στον Περσικό, λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί

Ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την ανασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ και κάλεσε σε διπλωματική επίλυση των θεμάτων, ζητώντας περιφερειακή συμφωνία ασφάλειας χωρίς ξένες δυνάμεις.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για πρόκληση λαϊκής οργής μέσω αποκλεισμού

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν διαδηλώσεις στο Ιράν μέσω του ναυτικού αποκλεισμού, τονίζοντας ότι η χώρα του ζει τη δυσκολότερη περίοδο από το 1979 λόγω πολέμου και οικονομικής πίεσης.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σκέψεις για χρήση της "μητέρας όλων των βομβών" κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ έχουν σχέδια βομβαρδισμών με τη «μητέρα όλων των βομβών» κατά ιρανικών στόχων αν το διατάξει ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. Η χρήση της ενδέχεται να κλιμακώσει τη σύγκρουση, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της.