ΓΔ: 2080.76 0.20% Τζίρος: 3.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:35
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
Ο Ντόναλντ Τραμπ υψώνει τη γροθιά του κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας.

Τραμπ: Συνεχίζω τις προσπάθειες να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Τόνισε πως θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τις πλευρές για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, χαρακτήρισε τη μέρα «σπουδαία» μετά τις νέες προτάσεις Πούτιν για διαπραγματεύσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι σκοπεύει να «συνεχίσει να εργάζεται με τις δύο πλευρές» προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για μια «ενδεχομένως σπουδαία ημέρα», μετά την πρόταση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν για «άμεσες» διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας και την έκκληση των Δυτικών για «άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών ήδη από αύριο Δευτέρα.

«Ενδεχομένως μια σπουδαία ημέρα για τη Ρωσία και την Ουκρανία!», έγραψε στο Truth Social ο Τραμπ χωρίς να διευκρινίζει σε τι αναφέρεται.

Πρόσθεσε: «Σκεφτείτε τις εκατοντάδες χιλιάδες ζωές που θα σωθούν με τον τερματισμό, ας ελπίσουμε, αυτού του ατελείωτου 'λουτρού αίματος'.(...) Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις δύο πλευρές για να διασφαλίσω ότι αυτό θα συμβεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «πολύ περήφανος» για το γεγονός ότι η Ινδία και το Πακιστάν δέχθηκαν να αναστείλουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες και ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τις εμπορικές συναλλαγές τους με τις δύο αντίπαλες χώρες.

«Είμαι πολύ περήφανος για την ισχυρή και ακλόνητα δυναμική ηγεσία της Ινδίας και του Πακιστάν που είχαν τη δύναμη (...) να κατανοήσουν ότι έχει έρθει η ώρα να τερματίσουν τις συγκρούσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τόσους νεκρούς και καταστροφές», σημείωσε στο Truth Social.

Ο Τραμπ δεσμεύθηκε επίσης να «αυξήσει σημαντικά το εμπόριο με αυτά τα δύο μεγάλα κράτη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για Γάζα, μιλά για Οδησσό-Μικολάιφ

Το Κρεμλίνο στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα, εκφράζοντας ελπίδα πως θα δώσει τέλος στη σύγκρουση μετά την επίθεση της Χαμάς στη 7 Οκτωβρίου 2023, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανοιχτός στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων κατά της Ρωσίας, χωρίς να δεσμεύεται. Πληροφορία από Wall Street Journal, χωρίς επιβεβαίωση από Reuters.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επικοινώνησα με τον Πούτιν, πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε συνομιλίες με τον Βλ. Πούτιν, εκφράζοντας αισιοδοξία για τερματισμό του πολέμου. Συζητήθηκαν η Ουκρανία, οι εγγυήσεις ασφαλείας και η αποπυρηνικοποίηση.