ΓΔ: 2268.09 -0.25% Τζίρος: 230.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:53:01
Έκρηξη στο Κίεβο
Φωτο: Shutterstock

Nέα ρωσική αεροπορική επίθεση κατά του Κιέβου αναφέρει η Ουκρανία

Οι ουκρανικές αντιαεροπορικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ρωσική αεροπορική επίθεση κατά του Κιέβου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του.

Οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας προσπαθούν να απωθήσουν ρωσική αεροπορική επίθεση εναντίον του Κιέβου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, λίγη ώρα αφού η ουκρανική πολεμική αεροπορία προειδοποίησε για επίθεση με drones.

Η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε λίγες ώρες αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε άμεσες συνομιλίες με την Ουκρανία στις 15 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη οι οποίες θα πρέπει να έχουν στόχο, όπως είπε, την επίτευξη ειρήνης με διάρκεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΑ: Ουκρανικά drones χτύπησαν βιομηχανική ζώνη στην Ουντμουρτία

Ουκρανικά drones εκτέλεσαν επίθεση σε εγκατάσταση στην Ουντμουρτία, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Ο στόχος φέρεται να ήταν εργοστάσιο κατασκευής ρωσικών πυραύλων στη Βότκινσκ.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα: Καταρρίψαμε 113 ουκρανικά drones, φωτιά σε διυλιστήριο

Η Ρωσία ανακοίνωσε την καταστροφή 113 ουκρανικών drones τη νύχτα, με ένα να προκαλεί φωτιά σε διυλιστήριο στη βορειοδυτική χώρα. Οι πρόσφατες δύσκολες συνομιλίες στη Γενεύη μεταξύ Μόσχας, Κιέβου και Ουάσινγκτον δεν έφεραν πρόοδο.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν εννέα ρωσικά διυλιστήρια μέσα στο 2024

Από την αρχή του έτους, ουκρανικά drones έπληξαν εννέα ρωσικά διυλιστήρια, δήλωσε ο διοικητής των drone του Κιέβου. Συνολικά, 240 εγκαταστάσεις στη Ρωσία και τα κατεχόμενα επλήγησαν, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μπρόβντι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 400 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία εξαπέλυσε 396 drones και 29 πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη νύχτα, με την Ουκρανία να καταρρίπτει τα περισσότερα. Επίθεση στην Οδησσό προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με την DTEK.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε καταστροφή άνω των 150 ουκρανικών drones τη νύχτα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 151 ουκρανικά drones κυρίως σε Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα, λίγο πριν επαναληφθούν οι συνομιλίες στη Γενεύη. Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Κρασναντάρ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones στο ρωσικό λιμάνι Ταμάν με ζημιές σε υποδομές

Το λιμάνι Ταμάν στη Ρωσία δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, με εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές και πυρκαγιά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βενιαμίν Κοντράτιεφ. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για θύματα ή το μέγεθος των ζημιών.