ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τουρκική σημαία στην Κωνσταντινούπολη
Η τουρκική σημαία ανεμίζει με φόντο τη Σουλεϊμανιγιέ Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία έτοιμη να επιτηρήσει ενδεχόμενη εκεχειρία στην Ουκρανία

Η Τουρκία δήλωσε έτοιμη να εποπτεύσει ενδεχόμενη εκεχειρία στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της σε τηλεφωνική επικοινωνία με συμμάχους του Κιέβου, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών της, στη διάρκεια ενός σημερινού τηλεφωνήματος της «συμμαχίας των προθύμων» με τους συμμάχους του Κιέβου, σύμφωνα με μία πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας που αποτελούν τη λεγόμενη «συμμαχία των προθύμων», αλλά και η ηγεσία της Ουκρανίας συναντήθηκαν σήμερα στο Κίεβο, ενώ συμφώνησαν σε μία εκεχειρία 30 ημερών από τις 12 Μαΐου, με την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με την επιβολή νέων «μαζικών» κυρώσεων στην περίπτωση αποτυχίας συμμόρφωσης του.

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συμμετείχε στο τηλεφώνημα της συμμαχίας των προθύμων δίνοντας έμφαση στη δέσμευση της Τουρκίας για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, σύμφωνα με μία ανώνυμη πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν και Τραμπ μιλούν τη Δευτέρα με ατζέντα Ουκρανία και Γάζα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για Ουκρανία Ρωσία και Γάζα. Ο Χακάν Φιντάν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των χωρών που στηρίζουν το Κίεβο στο Παρίσι.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Γουίτκοφ δεν θα παραστεί στις συνομιλίες Ζελένσκι-Ερντογάν

Ο Αμερικανός αξιωματούχος διέψευσε πως ο διπλωματικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψει στην Τουρκία, ενώ ο Ζελένσκι βρίσκεται εκεί για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Σχεδόν έτοιμο το έγγραφο ασφαλείας Ουκρανίας - ΗΠΑ με Τραμπ

Ο Β. Ζελένσκι δήλωσε ότι το διμερές έγγραφο για τις εγγυήσεις ασφαλείας μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο και είναι σχεδόν έτοιμο να οριστικοποιηθεί με τον Ντ. Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλω να δω σύντομα τον Τραμπ, συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Παρίσι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα να συναντηθεί σύντομα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Ζητά σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας από ΗΠΑ και Ευρώπη έναντι πιθανής ρωσικής επίθεσης.