ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα

Το Κρεμλίνο κατηγορεί τη Δύση για επιθετικές και αντιφατικές δηλώσεις

Η Μόσχα αντέδρασε στη στήριξη Ευρωπαίων ηγετών σε αμερικανικό σχέδιο εκεχειρίας 30 ημερών και απειλές μαζικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα ευρωπαϊκές χώρες, ότι προχωρούν σε αντιφατικές και επιθετικές δηλώσεις μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, μετά από την υποστήριξη Ευρωπαίων ηγετών σε ένα αμερικανικό σχέδιο εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία και τις απειλές κατά της Ρωσίας, για την επιβολή «μαζικών» κυρώσεων σε περίπτωση αποτυχίας της συμμόρφωσης της με αυτό.

«Ακούμε πολλές αντιφατικές ανακοινώσεις από την Ευρώπη. Είναι σε γενικές γραμμές επιθετικές στη φύση τους, αντί να έχουν ως στόχο την αναζωογόνηση των σχέσεών μας. Τίποτα περισσότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Η Ευρώπη πρέπει να έχει ρόλο στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ τονίζει πως η Ευρώπη πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι έχει ζωτικά συμφέροντα και μέσα πίεσης. Προέτρεψε να δοθεί έμφαση στην ουσία των συνομιλιών, όχι στους διαμεσολαβητές.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να μεσολαβήσει ουδέτερα μεταξύ Μόσχας-Κιέβου

Η Κάγια Κάλας τόνισε πως η Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ ουδέτερος μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στηρίζοντας την Ουκρανία και υπερασπίζοντας τα θεμελιώδη ευρωπαϊκά συμφέροντα ασφάλειας, μετά τη σύνοδο στη Λεμεσό.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρές νυχτερινές επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones και πυραύλους

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σφοδρές επιθέσεις με drones και πυραύλους τη νύχτα. Στην Ταγκανρόγκ τραυματίστηκαν δύο άτομα από ουκρανικό πλήγμα, ενώ ένα εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών υπέστη ζημιές.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Καταδίκη της ρωσικής βαλλιστικής επίθεσης στην Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο με βαλλιστικό πύραυλο Ορέσνικ, κάνοντας λόγο για κλιμάκωση. Επανέλαβε παράλληλα τη δέσμευση της Γαλλίας να στηρίζει την Ουκρανία.