ΓΔ: 2588.75 -0.56% Τζίρος: 24.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:03:38
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα

Το Κρεμλίνο κατηγορεί τη Δύση για επιθετικές και αντιφατικές δηλώσεις

Η Μόσχα αντέδρασε στη στήριξη Ευρωπαίων ηγετών σε αμερικανικό σχέδιο εκεχειρίας 30 ημερών και απειλές μαζικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα ευρωπαϊκές χώρες, ότι προχωρούν σε αντιφατικές και επιθετικές δηλώσεις μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, μετά από την υποστήριξη Ευρωπαίων ηγετών σε ένα αμερικανικό σχέδιο εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία και τις απειλές κατά της Ρωσίας, για την επιβολή «μαζικών» κυρώσεων σε περίπτωση αποτυχίας της συμμόρφωσης της με αυτό.

«Ακούμε πολλές αντιφατικές ανακοινώσεις από την Ευρώπη. Είναι σε γενικές γραμμές επιθετικές στη φύση τους, αντί να έχουν ως στόχο την αναζωογόνηση των σχέσεών μας. Τίποτα περισσότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΕΕ: «Η στήριξή μας στην Ουκρανία πιο σημαντική από ποτέ»

Η φον ντερ Λάιεν τόνισε τη σημασία της οικονομικής και αμυντικής στήριξης της ΕΕ στην Ουκρανία, αναφέροντας την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Ζήτησε και τη συμβολή άλλων εταίρων για τη λήξη του πολέμου.
Ευρωπαϊκή άμυνα σύμβολο
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Η Ευρώπη αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης προς την Ουκρανία

Τη διαρκή και σημαντική υποστήριξη της Ευρώπης προς την Ουκρανία τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας και πληροφοριών προέρχεται από Ευρωπαίους. Κάλεσμα στήριξης από Ολλανδό πρωθυπουργό.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν πρέπει να λυγίσουμε απέναντι στη ρωσική απειλή

Ο Μακρόν τόνισε πως δεν πρέπει να υποκύψουμε στη ρωσική απειλή, σχολιάζοντας δηλώσεις Τραμπ υπέρ Ρωσίας. Επανέλαβε τη στήριξη στην Ουκρανία, ζητώντας κατάπαυση πυρός και επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αν ισχύει η ενεργειακή εκεχειρία, είμαι έτοιμος να την δεχθώ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως δεν γνωρίζει για ενεργειακή εκεχειρία με Ρωσία που ανακοίνωσε ο Τραμπ, αλλά είναι έτοιμος να τη δεχτεί αν συμφωνήσει και η Ρωσία, ζητώντας να μάθει πότε θα τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με το Axios.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ενότητα για Ουκρανία – Κατηγορεί την AfD ως υπεύθυνη

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε για ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας εντός ΝΑΤΟ και Ευρώπης, προειδοποιώντας ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι, αν δεν σταματήσει η Μόσχα, θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ευρωπαϊκά εργοστάσια όπλων για Ουκρανία είναι νόμιμοι στόχοι

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά εργοστάσια που παράγουν όπλα για την Ουκρανία αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους για τη Ρωσία, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση μέσω στρατιωτικής υποστήριξης.