ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθεται στο Οβάλ Γραφείο, με φόντο τις αμερικανικές σημαίες.

Συμφώνησαν εκεχειρία Ινδία και Πακιστάν όπως δηλώνει ο Ντ. Τραμπ

Ολονύχτιες συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ ανάμεσα στα δύο κράτη. Ξεκινούν άμεσα επαφές σε ουδέτερο έδαφος ανάμεσα τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν σε πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με το Reuters.

«Μετά από μια μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν σε πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός. Συγχαρητήρια και στις δύο πλευρές για την κοινή λογική τους», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο κοινωνικό του δίκτυο Truth Social.

Ο επικεφαλής του State Department πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις της Ινδίας και του Πακιστάν θα ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες σε ουδέτερο έδαφος για μία σειρά θεμάτων.

Αμέσως μετά την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ, τη συμφωνία των δύο κρατών για άμεση και πλήρη κατάπαυση πυρός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών, Ισακ Ντάρ. «Πακιστάν και Ινδία συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός με άμεση εφαρμογή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, τόνισε ότι ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, JD Vance ήταν σε επαφή με τους ηγέτες του Πακιστάν και της Ινδίας, προκειμένου να επιτευχθεί η σσυμφωνία και να αποφευχθεί ένα ακόμα ανοιχτό μέτωπο στον κόσμο, ανάμεσα σε δύο πυρηνικές δυνάμεις.

«Ευχαριστώ τις δύο κυβερνήσεις για την άμεση ανταπόκριση και τη συμφωβνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του State Department πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις της Ινδίας και του Πακιστάν θα ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες σε ουδέτερο έδαφος για μία σειρά θεμάτων.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα αντιδρά έντονα στην αμερικανική πώληση όπλων στην Ταϊβάν

Η Κίνα αντέδρασε έντονα στην πρώτη έγκριση πώλησης όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν μετά την επιστροφή Τραμπ στην εξουσία, προειδοποιώντας πως θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να προστατεύσει την εδαφική της ακεραιότητα και ασφάλεια.
Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Νότια Κορέα: Ολοκληρώθηκε εμπορική συμφωνία, λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Νότια Κορέα κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία μετά από συνάντηση με τον Λι Τζε Μιουνγκ στην Γκιονγκτζού, κάνοντας λόγο για «εξαιρετική συνεδρίαση», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ στην Ιαπωνία, βέβαιος για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Τραμπ συνεχίζει την ασιατική περιοδεία του με επίσκεψη στην Ιαπωνία, επιδιώκοντας συμβιβασμό στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας ενόψει της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ και δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν ανταλλάσσουμε την Ταϊβάν για συμφωνία με την Κίνα, τονίζει ο Ρούμπιο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ξεκαθάρισε πως η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την Ταϊβάν για χάρη εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, διαψεύδοντας τέτοιο ενδεχόμενο ενόψει των διαπραγματεύσεων Τραμπ με το Πεκίνο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία ειρήνης Ταϊλάνδης-Καμπότζης στη Μαλαισία

Aνακοίνωσε συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης με αφορμή την επίσκεψή του στη Μαλαισία. Η τελετή αναβάλλεται λόγω πένθους στη Ταϊλάνδη, ενώ ο Τραμπ εξέφρασε συλλυπητήρια μέσω Truth Social.