ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Κυρώσεις σε κινεζικές και ιρανικές εταιρείες επιβάλλουν οι Ουκρανοί

Ο κατάλογος κυρώσεων περιλαμβάνει την Smart Kit Technology Limited με έδρα το Χονγκ Κονγκ, και τις Alvand Motorbuilding Industries Company, Bonyan Danesh Shargh Private Company και Pishro Sanat Aseman Sharif Private Company, εγγεγραμμένες στο Ιράν.

Η Ουκρανία επέβαλε κυρώσεις σε μία κινεζική και τρεις ιρανικές εταιρείες, σύμφωνα με διάταγμα του προέδρου της χώρας, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Ο κατάλογος κυρώσεων περιλαμβάνει την Smart Kit Technology Limited με έδρα το Χονγκ Κονγκ, καθώς και τις Alvand Motorbuilding Industries Company, Bonyan Danesh Shargh Private Company και Pishro Sanat Aseman Sharif Private Company, εγγεγραμμένες στο Ιράν

Το διάταγμα δεν έδωσε λόγο για τους περιορισμούς, αλλά το Κίεβο έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στην Κίνα και το Ιράν για την υποστήριξή τους στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ανέφερε το Reuters.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ για Ιράν και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Πούτιν και Τραμπ, συζητώντας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους τρόπους επίλυσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε κινεζικό διυλιστήριο για συναλλαγές με το Ιράν

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στο κινεζικό διυλιστήριο Hengli λόγω συναλλαγών με το Ιράν, καθώς και σε 40 ναυτιλιακές εταιρείες που βοηθούν την ιρανική οικονομία, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Απορρίπτει κατηγορίες Τραμπ για στρατιωτική βοήθεια στο Ιράν

Η Κίνα αρνήθηκε τις κατηγορίες Τραμπ ότι βοήθησε το Ιράν να αναπληρώσει τα όπλα του, τονίζοντας πως τηρεί πάντα τις διεθνείς της υποχρεώσεις και λειτουργεί ως υπεύθυνη δύναμη, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Δάνειο στην Ουκρανία σε 24 ώρες και νέες κυρώσεις κατά Ιράν

Η Ύπατη Εκπρόσωπος Κάγια Κάλας αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Συμβουλίου ΥΠΕΞ ΕΕ που αφορούν Ουκρανία και Λίβανο, επισημαίνοντας νέα δυναμική για το ουκρανικό δάνειο και πρόσθετες κυρώσεις κατά Ρωσίας και εκστρατειών παραπληροφόρησης.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ανησυχεί για σύλληψη ιρανικού πλοίου και καλεί σε συνέχιση συνομιλιών

Η Κίνα εξέφρασε ανησυχία για την αναχαίτιση ιρανικού φορτηγού πλοίου από τις ΗΠΑ και κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να σεβαστούν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα Στενά του Ορμούζ.