ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ περιμένουν να υπάρξει πρόοδος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπ. Εξωτερικών Μ. Ρούμπιο, θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Θα πρέπει να υπάρξει αληθινή πρόοδος στις συνομιλίες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε διαφορετική περίπτωση ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κληθεί να αποφασίσει πόσο χρόνο θα αφιερώνει στο εξής στο ζήτημα, δήλωσε χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Νομίζω πως ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις της Ουκρανίας και ποιες της Ρωσίας αυτή τη στιγμή (...) Είναι πιο κοντά, αλλά απέχουν ακόμη πάρα πολύ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Ρούμπιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο της G7 πως η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ανέφερε επίσης τις μεγάλες απώλειες και των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει για Ουκρανία - Κριτική σε Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο G7 ότι η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία λόγω των τεράστιων απωλειών και πως είχε θετική συνάντηση με τον Ζελένσκι, τον οποίο θα ξαναδεί αργότερα μέσα στην ημέρα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πρόταση συνάντησης με Πούτιν στις ΗΠΑ για τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι πρότεινε στον Τραμπ να συναντηθεί με τον Πούτιν στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως πρόκειται για μορφή που ο Πούτιν δύσκολα θα απέρριπτε. Εάν η Ρωσία αρνηθεί, τόνισε ότι θα χρειαστεί επιπλέον πίεση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει ενθουσιασμένος για πιθανή συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θεωρεί υπέροχη ιδέα μια συνάντηση των ηγετών Ουκρανίας και Ρωσίας για να βρεθεί λύση στον πόλεμο, τονίζοντας ότι απαιτούνται συμβιβασμοί για να επιτευχθεί συμφωνία.