ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
Φώτο: Shutterstock

Νετανιάχου: Σημαντικότερη από την επιστροφή των ομήρων η συντριβή της Χαμάς

«Ο απώτερος στόχος είναι η νίκη επί των εχθρών μας και θα το επιτύχουμε», δήλωσε σε εκδήλωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η νίκη επί του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς είναι πιο σημαντικός στόχος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας από την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στον θύλακα, ανέφερε το DPA, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απελευθέρωση των ομήρων είναι «ένας πολύ σημαντικός στόχος, αλλά υπάρχει ένας υψηλότερος σκοπός», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel και άλλα έντυπα.

«Ο απώτερος στόχος είναι η νίκη επί των εχθρών μας και θα το επιτύχουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου σε εκδήλωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, 24 όμηροι και 35 πτώματα απαχθέντων εξακολουθούν να παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγγενείς των ομήρων κατηγορούν εδώ και καιρό τον Νετανιάχου ότι θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όσων απήχθησαν με στρατιωτική επιχείρηση για τη διάλυση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Η μητέρα ενός από τους απαχθέντες αντέδρασε με αγανάκτηση στα σχόλια του Νετανιάχου, λέγοντας ότι τώρα θέλει να ανατρέψει τον ίδιο τον Νετανιάχου για να πάρει πίσω τον γιο της.

Η οργάνωση «Φόρουμ Οικογενειών Απαχθέντων και Αγνοουμένων», το σύνθημα της οποίας είναι «Φέρτε τους σπίτι τώρα», αντέδρασε με σοκ στα σχόλια.

Η επιστροφή των απαχθέντων δεν πρέπει να είναι λιγότερο σημαντική και επίσης κορυφαία προτεραιότητα για την ισραηλινή κυβέρνηση, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει σήμερα εάν θα εντείνει τη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός εκπρόσωπος ΟΗΕ: «Θα απαντήσουμε στις βρετανικές κυρώσεις»

Το Ισραήλ σκέφτεται αντίμετρα στις βρετανικές κυρώσεις, τονίζοντας πως δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί η Γάζα χωρίς αφοπλισμό της Χαμάς, ενώ επέκρινε τη Βρετανία για προσπάθεια επηρεασμού της ισραηλινής πολιτικής.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Εφικτή η ανατροπή του καθεστώτος στο Ιράν

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι εφικτή και αποτελεί βασικό στόχο του Ισραήλ, τονίζοντας ότι το καθεστώς στο Ιράν είναι πιο αδύναμο από ποτέ και δίνει μάχη για την επιβίωσή του.
Λογότυπο Χεζμπολάχ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα μετά τις φονικές επιθέσεις στο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για αντίποινα μετά τις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο και καλεί τη Βηρυτό να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι θα απαντήσει κατάλληλα για την υπεράσπιση του Λιβάνου.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Στρατιώτης ίσως σκοτώθηκε από φίλια πυρά στη Δυτική Όχθη

Έρευνα του ισραηλινού στρατού δείχνει ότι Ισραηλινός έφεδρος ίσως σκοτώθηκε από φίλια πυρά κατά συγκρούσεις με Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη τον Ιούλιο, όπου σκοτώθηκαν συνολικά έξι άτομα. Η τελική αιτία του θανάτου παραμένει ασαφής.