ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Φώτο: Shutterstock

O Τραμπ «νομίζει» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμά ότι ο Πούτιν, επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, παρά τις πρόσφατες αεροπορικές επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό που προκάλεσαν πολλούς θανάτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη πως νομίζει πως ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρά τις πρόσφατες πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Τραμπ απάντησε «νομίζω πως ναι», ερωτηθείς αν θεωρεί πως ο κ. Πούτιν θέλει πράγματι να κλειστεί ειρηνευτική συμφωνία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

«Αν δεν ήμουν εγώ, νομίζω πως θα ήθελε να καταλάβει όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος. «Θα σας πω ότι δεν ήμουν διόλου ευτυχής όταν είδα τον Πούτιν να εκτοξεύει πυραύλους σε μερικές πόλεις», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ο Τραμπ σωστά κατηγορεί τον Ζελένσκι για καθυστέρηση ειρήνης

Το Κρεμλίνο υιοθετεί τη θέση του Τραμπ ότι ο Ζελένσκι, και όχι η Ρωσία, καθυστερεί την ειρηνευτική συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε αντίθεση με απόψεις Ευρωπαίων που κατηγορούν τη Μόσχα για έλλειψη διάθεσης για ειρήνη.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία συμφωνεί με Τραμπ: Ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο συμφωνεί με τον Τραμπ ότι ο Ζελένσκι ευθύνεται για την καθυστέρηση ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα δεχτεί Αμερικανούς απεσταλμένους όταν καθοριστεί ημερομηνία επίσκεψης.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ και ο Γουίτκοφ σχεδιάζουν συνάντηση με Πούτιν στη Μόσχα

Ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ σχεδιάζουν ταξίδι στη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συνάντηση μπορεί να αναβληθεί λόγω των εξελίξεων στο Ιράν. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε.
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ αμφισβητεί Μόσχα: Δεν νομίζω ότι έγινε πλήγμα σε κατοικία του Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε αμφιβολίες για τις ρωσικές καταγγελίες ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με drone στην κατοικία του Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας πως «δεν πιστεύει» ότι το περιστατικό συνέβη όπως περιγράφεται.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Δεν με ενθουσιάζει ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ δήλωσε απογοητευμένος από τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως σκότωνει πολλούς ανθρώπους. Είπε επίσης ότι δεν συζήτησαν για τον Μαδούρο στην πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι.