ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Καταγραφή σεισμού όργανο

Μιανμάρ: 2.056 νεκροί από τον σεισμό και πάνω από 3.900 τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση ενός εκπροσώπου της στρατιωτικής χούντας, 270 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, τρεις ημέρες μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό της Παρασκευής στη Μιανμάρ ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.056 και οι τραυματίες σε πάνω από 3.900, ανακοίνωσε σήμερα η χούντα, σε νεότερο απολογισμό της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ενός εκπροσώπου της στρατιωτικής χούντας, 270 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, τρεις ημέρες μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν.

Διεθνείς εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών από τη σφοδρότατη σεισμική δόνηση θα είναι πολλές χιλιάδες ακόμη στη φτωχή χώρα που μαστίζεται από χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Κολομβία: Έκτακτη ανάγκη σε 15 νομούς, 319 νεκροί

Η Κολομβία κήρυξε 30ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 15 νομούς μετά τον φονικό σεισμό της 10ης Αυγούστου. Ο απολογισμός φτάνει τους 319 νεκρούς, 4.500 τραυματίες και 260 αγνοούμενους. Η κυβέρνηση κινητοποιεί άμεση βοήθεια.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: 6.438 νεκροί στον νεότερο απολογισμό

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό του Ιουνίου στη Βενεζουέλα ανήλθε σε 6.438 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στα συντρίμμια σχεδόν δύο μήνες μετά τη τραγωδία.
Σημαία Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 68 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Στους 68 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 7,7 Ρίχτερ στη Φλόρες Ινδονησίας. Περίπου 13.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ οι σεισμόπληκτοι δηλώνουν έλλειψη τροφίμων, νερού και φαρμάκων παρά την αναγγελθείσα βοήθεια.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 7,7 στην Ινδονησία: 47 νεκροί, απρόσιτη η περιοχή του επίκεντρου

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην ανατολική Ινδονησία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 47 άτομα. Οι διασώστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τη Ναγκεκέο λόγω κατολισθήσεων και προβλημάτων στις επικοινωνίες, σύμφωνα με την BNPB.
Σημαία Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Στους 38 οι νεκροί από τον σεισμό

Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό 7,7 Ρίχτερ στα ανοικτά της ανατολικής Ινδονησίας, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία καταστροφών. Δύο τραυματίες είναι σοβαρά, 11 ελαφρά, ενώ περίπου 2.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους.