ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά σε νοτιοανατολικά εδάφη της Νότιας Κορέας

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανγκόνγκ, μια πόλη στην επαρχία της Βόρειας Γκιονγκσάνγκ (νοτιοανατολικά), αναγκάζοντας τις αρχές να αναπτύξουν οκτώ ελικόπτερα στην περιοχή.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανέπτυξαν σήμερα ελικόπτερα για να καταπολεμήσουν την αναζωπύρωση της φωτιάς σε περιοχή στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχο της δασικής υπηρεσίας.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανγκόνγκ, μια πόλη στην επαρχία της Βόρειας Γκιονγκσάνγκ (νοτιοανατολικά), αναγκάζοντας τις αρχές να αναπτύξουν οκτώ ελικόπτερα στην περιοχή, σύμφωνα με την πηγή.

Οι πυροσβέστες, επικουρούμενοι από την βροχόπτωση, κατάφεραν να σβήσουν την κύρια εστία της πυρκαγιάς χθες Παρασκευή.

Ο αριθμός των νεκρών από αυτές τις δασικές πυρκαγιές, που ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανήλθε σε 29 νεκρούς και 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι 10 σοβαρά.

Περισσότερα από 2.900 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, και ένας αξιωματούχος δήλωσε την Πέμπτη ότι περίπου 86.487 στρέμματα δάσους έχουν καεί.

Αυτές είναι οι πιο θανατηφόρες και πιο καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Νότια Κορέα, μετά την πυρκαγιά του Απριλίου 2000, η οποία κατέστρεψε 59.090 στρέμματα στην ανατολική ακτή.

Τα περισσότερα από τα θύματα της πυρκαγιάς, που έπληξε τις αγροτικές περιοχές του Ανγκόνγκ και του Ουισόνγκ, ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 80 ετών, σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία της Νότιας Κορέας.

Ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης ένας πιλότος του οποίου το ελικόπτερο συνετρίβη την Τετάρτη κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και τέσσερις πυροσβέστες και άλλα μέλη της επιχείρησης διάσωσης που έχασαν τη ζωή τους αφού εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει το 2026 ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, ανακοινώθηκε επισήμως

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς για το 2026, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης. Διαθέσιμη εφαρμογή nowcasting για έγκαιρη προειδοποίηση και διαθέσιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τραμπ προβάλει συνέντευξη Παπασταύρου για ΗΠΑ-Ελλάδα ενέργεια

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέβαλε συνέντευξη του υπουργού Στ. Παπασταύρου στο Breitbart, όπου τονίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια ΗΠΑ και Ευρώπης και η σημασία της ενέργειας ως στρατηγικό εργαλείο εξωτερικής πολιτικής.
Έκρηξη τη νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Επίθεση με drone κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπαράκα

Μετά από πλήγμα drone κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπαράκαχ στα ΗΑΕ ξέσπασε πυρκαγιά χωρίς τραυματισμούς ή αύξηση ραδιενέργειας. Τα δύο από τα τρία drones αναχαιτίστηκαν, ενώ ερευνώνται οι πηγές της επίθεσης.
Άδεια παραλία Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 νέα αλμυρίκια φυτεύει ο Δήμος Σύρου–Ερμούπολης στις παραλίες

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ξεκινά διάθεση 100 δενδρυλλίων αλμυρικιών στις τοπικές κοινότητες, ενισχύοντας το πράσινο σε παραλίες και κοινόχρηστους χώρους, με συμμετοχή σχολείων και συλλόγων για εκπαίδευση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση για άμεση δράση ΠΟΥ & Ευρώπης κατά της κλιματικής κρίσης

Η Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για το Κλίμα και την Υγεία κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τον ΠΟΥ να ενισχύσουν άμεσα τις δράσεις τους, καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί ήδη κρίση που απειλεί υγεία, διατροφή και ασφάλεια.
Όρος Έβερεστ κορυφή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις κορυφές των Ιμαλαΐων: Αναρρίχηση στη στέγη του κόσμου

Το Πάσχα φέτος βρήκε τον δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβά να κατακτά με ορειβατική ομάδα κορυφή των Ιμαλαΐων στα 5.644,5 μ., ζώντας μοναδικές στιγμές με ανατολή πάνω από το Έβερεστ και ανάβοντας λαμπάδες τη Μεγάλη Εβδομάδα.