ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
sudan polemos
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλήγμα του στρατού στο Βόρειο Νταρφούρ στοίχισε τη ζωή σε αμάχους

Η ομάδα φιλοδημοκρατικών δικηγόρων "Emergency Lawyers" του Σουδάν ανέφερε σήμερα ότι επίθεση από το σουδανικό στρατό σε αγορά στην Τόρα, Βόρειο Νταρφούρ, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

Η οργάνωση φιλοδημοκρατικών Σουδανών δικηγόρων Emergency Lawyers στο Σουδάν δήλωσε σήμερα ότι πλήγμα του σουδανικού στρατού σε αγορά στην πόλη Τόρα, στο Βόρειο Νταρφούρ, προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

Η οργάνωση που καταγράφει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την έναρξη του πολέμου στο Σουδάν τον Απρίλιο του 2023, δήλωσε σε ανακοίνωση ότι «τα μαχητικά αεροσκάφη των σουδανικών ενόπλων δυνάμεων διέπραξαν φρικτή σφαγή με τυφλό αεροπορικό πλήγμα στην αγορά της Τόρα, στο Βόρειο Νταρφούρ, σκοτώνοντας εκατοντάδες πολίτες και τραυματίζοντας σοβαρά δεκάδες».

Καθώς έχει διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες στην περιοχή του Νταρφούρ, το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τον απολογισμό αυτό.

Από τον Απρίλιο του 2023, στο Σουδάν μαίνεται σφοδρός πόλεμος μεταξύ των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF) υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό και του στρατού υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ Αλ Μπουρχάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στο Ελ Ομπέιντ Κορντοφάν για πιθανή επίθεση παραστρατιωτικών

Οι κάτοικοι του Ελ Ομπέιντ ζουν με τον φόβο επίθεσης παραστρατιωτικών, ενώ συνεχίζεται η αιματηρή σύγκρουση για την εξουσία στο Σουδάν από τον Απρίλιο του 2023. Συνεχείς αναφορές για βία συνοδεύουν την κατάληψη περιοχών από τις ΔΤΥ.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα κουπόνια επιδότησης γρήγορου ίντερνετ

Λήγουν μέσα στον Νοέμβριο οι αιτήσεις για τα προγράμματα Gigabit Voucher και Smart Readiness που προσφέρουν σημαντικές επιδοτήσεις για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελλάδα επενδύει σε οπτικές ίνες αλλά οι πολίτες... γυρίζουν την πλάτη

Παρά την αλματώδη ανάπτυξη των δικτύων οπτικής ίνας με επενδύσεις δισεκατομμυρίων, ο αριθμός των συνδρομητών παραμένει εξαιρετικά χαμηλά στη χώρα μας. Υψηλό κόστος και η άγνοια των οφελών «φρενάρουν» τη διείσδυση.
Καπνός από έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στο Χαρτούμ παρά τη συμφωνία για ανθρωπιστική εκεχειρία

Εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί κοντά στο Χαρτούμ, ενώ εκρήξεις καταγράφηκαν και σε στρατιωτική βάση στην Ομντουρμάν, προκαλώντας διακοπές ρεύματος. Στην Ατμπάρα, οι κάτοικοι είδαν drones που εβλήθησαν από αντιαεροπορικά συστήματα.
Ομάδα προσφύγων Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Αύξηση προσφύγων από το αλ Φασίρ προκαλεί ανησυχία

Παιδιά που εγκαταλείπουν το αλ Φασίρ καταφθάνουν σε καταυλισμούς του Νταρφούρ βαριά υποσιτισμένα και αφυδατωμένα, με κάποιους να επιβιώνουν με ζωοτροφές και νερό βροχής. Η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει ανεπαρκής.
Σημαία του Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απειλή απόσυρσης στήριξης στη δύναμη ΟΗΕ στην Αμπιέι, Σουδάν

Οι ΗΠΑ θέτουν όρους για τη συνέχιση της στήριξής τους στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ σε Αμπιέι, αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ Σουδάν και Νοτίου Σουδάν, απαιτώντας σεβασμό της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2011 από τα εμπλεκόμενα μέρη.