ΓΔ: 2174.48 -0.20% Τζίρος: 59.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:35:42
Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση.

Ματαρέλα: Η ΕΕ έχει τη δύναμη για να αντικρούσει τους εμπορικούς δασμούς

«Ελπίζουμε να υπερισχύσει η λογική», πρόσθεσε ο πρόεδρος Ματαρέλα, επισκεπτόμενος έκθεση αφιερωμένη στην ιταλική γεωργία, κατά την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει την αναγκαία δύναμη και την αξιοπιστία για να αντικρούσει μια τόσο αδικαιολόγητη επιλογή, όπως εκείνη των εμπορικών δασμών. Η Ευρώπη είναι ένας ισχυρός πρωταγωνιστής, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να συνδιαλλαγούμε με ηρεμία αλλά και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Ελπίζουμε να υπερισχύσει η λογική», πρόσθεσε ο πρόεδρος Ματαρέλα, επισκεπτόμενος έκθεση αφιερωμένη στην ιταλική γεωργία, κατά την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης.

«Οι ανοικτές αγορές ανταποκρίνονται σε δυο ζωτικά συμφέροντα: στην ειρήνη και στα βασικής σημασίας συμφέροντά μας, των εξαγωγών. Οι δασμοί δημιουργούν εμπόδια, αλλοιώνουν την αγορά, ζημιώνουν τα ποιοτικά προϊόντα. Όλα αυτά, για εμάς είναι απαράδεκτα και θα έπρεπε να είναι απαράδεκτα για όλες τις χώρες του κόσμου. Απαιτείται συνεργασία επί έντιμων κανόνων. Η απάντηση δεν είναι οι δασμοί, αλλά κανόνες που πρέπει να τύχουν σεβασμού», δήλωσε τέλος ο πρόεδρος Ματαρέλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ιταλία δεν είναι σε πόλεμο, συντονισμός με Γαλλία-Γερμανία-ΗΒ

Η Ιταλία δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε πόλεμο, τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι, επισημαίνοντας τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση και στήριξη στους Ιταλούς στη Μέση Ανατολή, ενώ συντονίζεται με Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία για διπλωματική λύση.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Μακρόν με θέμα και την Κύπρο

Η Μελόνι και ο Μακρόν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στο Ιράν, τη Μέση Ανατολή και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Τόνισαν τη στήριξή τους σε χώρες του Κόλπου και την Κύπρο, ζητώντας αποτροπή κλιμάκωσης στον Λίβανο.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στέλνουμε ναυτικές μονάδες για τη στήριξη της Κύπρου

Οι Υπουργοί Άμυνας Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας αποφάσισαν να ενισχύσουν τον συντονισμό τους και να στείλουν πιθανότατα βοήθεια ασφαλείας και ναυτικές μονάδες στην Κύπρο, στηρίζοντας τη χώρα όπως προβλέπει η Συνθήκη της ΕΕ.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Σε ανοιχτή γραμμή με την Κύπρο, «υποχρέωση αλληλεγγύης» από την ΕΕ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ιταλίας προς την Κύπρο, τονίζοντας ότι ως κράτος-μέλος της ΕΕ δικαιούται στήριξη.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν αποκλείουμε κανέναν από την ιταλογερμανική ατμομηχανή

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι υπογράμμισε ότι Ιταλία και Γερμανία αποτελούν την ατμομηχανή της Ευρώπης, τονίζοντας πως η συνεργασία δεν αποκλείει άλλες χώρες. Η Γαλλία συμμετέχει ενεργά στον διάλογο και ο ρόλος του Μέρτς είναι θετικός.