ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Ρούμπιο από Ισραήλ: Είναι αναγκαίο να εξαλειφθεί οριστικά η Χαμάς

Πως η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Η Χαμάς πρέπει να «εξαλειφθεί», δήλωσε ο υπεξ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, πρώτο σταθμό της πρώτης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

«Η Χαμάς δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μια στρατιωτική ή κυβερνητική δύναμη (...) θα πρέπει να εξαλειφθεί», δήλωσε ο Μ. Ρούμπιο, επαναλαμβάνοντας τη θέση των ΗΠΑ για την οργάνωση, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απείλησε ότι θα ανοίξουν «οι πύλες της Κόλασης» στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι.

«Έχουμε μια κοινή στρατηγική (με τις Ηνωμένες Πολιτείες), της οποίας δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε όλες τις λεπτομέρειες δημόσια, μεταξύ άλλων και για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν οι πύλες της Κόλασης, όπως θα γίνει ασφαλώς αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροί μας, χωρίς εξαίρεση», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επαναλαμβάνοντας μια έκφραση που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου κατά Ερντογάν για δηλώσεις του σχετικά με ΗΠΑ-Ιράν

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε έντονα τον Ερντογάν μετά τις δηλώσεις του για την κατάπαυση πυρός ΗΠΑ-Ιράν, λέγοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά το Ιράν, σε αντίθεση με τον Ερντογάν που στηρίζει το καθεστώς και καταπιέζει Κούρδους.
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Η άφιξη ιρανικής αντιπροσωπείας ανακοίνωσε το Ισλαμαμπάντ

Ιρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοινοβουλίου έφτασε στο Ισλαμαμπάντ για συνομιλίες με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης με ΗΠΑ και Ισραήλ. Το Πακιστάν επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του στη διαμεσολάβηση.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λίβανος σκοπεύει να συμμετάσχει σε συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Ο Λίβανος σκοπεύει να συμμετάσχει σε συνάντηση με ΗΠΑ και Ισραήλ στην Ουάσινγκτον για συζήτηση κατάπαυσης πυρός, δήλωσε Λιβανέζος αξιωματούχος. Τόνισε ότι η εκεχειρία είναι απαραίτητη για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πρόταση άμεσων συνομιλιών με Λίβανο – Όρος Χεζμπολάχ η εκεχειρία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο, μετά τα φονικά πλήγματα που απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία. Ο Λίβανος ζητά κατάπαυση του πυρός πριν τη διαπραγμάτευση, ενώ η περιοχή παραμένει ήρεμη.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ειρηνευτικές συνομιλίες με Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου, με πρώτη συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με πηγές, οι συνομιλίες θα είναι παρόμοιες με εκείνες ΗΠΑ-Ιράν, με την αμερικανική διαμεσολάβηση.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Φόβοι για κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ειρηνευτική διαδικασία ΗΠΑ-Ιράν για τη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση.