ΓΔ: 2069.6 0.80% Τζίρος: 201.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Καμία ειρηνευτική συμφωνία με απουσία της Ουκρανίας, ζητά ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι σχολίασε την χθεσινή συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και είπε ότι δεν θεωρεί το τηλεφώνημα του στον Βλαντίμιρ Πούτιν αντανάκλαση των προτεραιοτήτων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν θα δεχθεί οποιεσδήποτε διμερείς συμφωνίες για το μέλλον της που θα επιτευχθούν από την Μόσχα και την Ουάσιγκτον απουσία της και κάλεσε την Ευρώπη να πάρει θέση στο διαπραγματευτικό τραπέζι για τον τερματισμό του πολέμου.

«Σήμερα είναι σημαντικό να μην πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, στο οποίο θέλει να κάνει τα πάντα για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις διμερείς (με τις ΗΠΑ)», δήλωσε ο Ζελέσνκι στους δημοσιογράφους.

Ο Ζελένσκι σχολίασε την χθεσινή συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και είπε ότι δεν θεωρεί το τηλεφώνημα του στον Βλαντίμιρ Πούτιν αντανάκλαση των προτεραιοτήτων της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά παραδέχθηκε ότι για τον ίδιο αυτό δεν ήταν ευχάριστο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Αναμένουμε διευκρινίσεις για πιθανική προμήθεια Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με ενδεχόμενη αποστολή πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Ο Τραμπ είπε ότι θέλει να γνωρίζει τα σχέδια της Ουκρανίας πριν αποφασίσει.
Σημαίες ΗΠΑ Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 5.000 Κουβανοί πολεμούν υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε από τους διπλωμάτες να καταψηφίσουν ψήφισμα του ΟΗΕ για το εμπάργκο στην Κούβα, επικαλούμενη στήριξη της Κούβας στη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία, σύμφωνα με εσωτερικό τηλεγράφημα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Επικίνδυνη κλιμάκωση αν οι ΗΠΑ στείλουν Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί ότι η προμήθεια Ουκρανίας με πυραύλους Τόμαχοκ από τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε νέα επικίνδυνη κλιμάκωση με τη Δύση, απαιτώντας αντίδραση από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας – Κατηγορούμενο βλακωδώς για Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του για τη διατήρηση της ειρήνης, παραμένοντας ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει παύση στην ειρηνευτική διαδικασία.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Αμφιβολίες ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν για Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θεωρεί οριστική την απόφαση των ΗΠΑ για αποστολή πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον φαίνεται να πιέζεται από την Ευρώπη και τους συμμάχους της.