ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

Σφοδρά πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν πέντε περιοχές του Κιέβου, προκαλώντας συναγερμό για επιδρομή με βαλλιστικούς πυραύλους και άφησαν πίσω τους τουλάχιστον έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε πέντε συνοικίες του Κιέβου, όπου κηρύχθηκε συναγερμός για επιδρομή με βαλλιστικούς πύραυλους, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν άλλους τρεις, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη συνοικία Ποντίλσκι», στο κέντρο της πόλης, ανέφερε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικόπεδο ιδιωτικής εταιρείας.

Κατόπιν, ο κ. Κλίτσκο διόρθωσε το αρχικό μήνυμα, σημειώνοντας πως ο θάνατος κι ο τραυματισμός άλλου ενός ανθρώπου, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αναφέρθηκαν «στη συνοικία Ομπολόν», και όχι στην Ποντίλσκι, όπως ανέφερε αρχικά.

Πρόσθεσε πως εννιάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε στην Ομπολόν και επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε πιο ελαφρά τραυματία σε άλλο σημείο στην πρωτεύουσα.

Χωρίς πλέον βεβαιότητα όσον αφορά τη συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας —συνεχίζει να ρέει αυτή που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση—, η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη θέση τον τελευταίο χρόνο, καθώς ο ρωσικός στρατός προελαύνει αργά αλλά σταθερά στο ανατολικό μέτωπο.

Τους τελευταίους μήνες, το Κίεβο και η Μόσχα πολλαπλασίασαν τις επιδρομές εναντίον ενεργειακών υποδομών στις δυο εμπόλεμες χώρες.

Χθες η Μόσχα υποστήριξε πως κυρίευσε άλλο ένα χωριό στην ουκρανική περιφέρεια Ντονέτσκ —είναι μια από τις τέσσερις που προσάρτησε, κάτι που δεν αναγνωρίζουν το Κίεβο και οι σύμμαχοί του—, το Γιασένοβε, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, όπου αναμένεται να επιχειρήσουν προσεχώς ρωσικά στρατεύματα για πρώτη φορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οκτώ γιατροί νεκροί από ουκρανικό drone στη Ντονέτσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οκτώ γιατροί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση ουκρανικού drone σε ιατρική μονάδα στο Ντονέτσκ. Η Ουκρανία δεν σχολίασε, ενώ το Reuters δεν επαλήθευσε το συμβάν.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμούς άντλησης σε Κρασνοντάρ

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί Ρουσκάγια και Μπερεγκοβάγια δέχθηκαν αεροπορικά πλήγματα το βράδυ, αλλά οι επιθέσεις απέτυχαν. Οι σταθμοί ανήκουν σε δίκτυο που τροφοδοτεί την Ευρώπη μέσω των αγωγών TurkStream και Blue Stream.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

15χρονη νεκρή από ρωσικό πλήγμα στη βόρεια Ουκρανία και φωτιά στο Κρασνοντάρ

Ρωσικό πλήγμα στη βόρεια Ουκρανία, στο χωριό Μένσκα, στοίχισε τη ζωή σε 15χρονη, ενώ οι γονείς της τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε δύο σπίτια. Δεν διευκρινίστηκε το είδος του πλήγματος.