ΓΔ: 2259.13 -0.64% Τζίρος: 411.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
Η τεχνητή νοημοσύνη κυριαρχεί στο τοπίο του Λος Άντζελες, επισημαίνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις του Χόλιγουντ.

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπέγραψαν το τελικό ανακοινωθέν για την ΤΝ

Οι υπογράφουσες χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Κίνα και η Ινδία πήραν θέση υπέρ ενός ενισχυμένου συντονισμού στην διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης που απαιτεί «παγκόσμιο διάλογο».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συγκαταλέγονται στις 61 χώρες που υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής στο Παρίσι «για μία Τεχνητή Νοημοσύνη ανοικτή, συμπεριληπτική και ηθική».

Οι υπογράφουσες χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Κίνα και η Ινδία πήραν θέση υπέρ ενός ενισχυμένου συντονισμού στην διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης που απαιτεί «παγκόσμιο διάλογο» και απηύθυναν έκκληση για την αποφυγή «της συγκέντρωσης της αγοράς» ώστε η τεχνολογία αυτή να είναι περισσότερο προσβάσιμη.

Κλείνοντας τις εργασίες της συνόδου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε στην «ανάγκη ύπαρξης κανόνων» και «ενός πλαισίου εμπιστοσύνης» που θα συνοδεύουν την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τραμπ που προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο.

«Εχουμε ανάγκη αυτών των κανόνων για να προχωρήσει η AI» και «ανάγκη να συνεχίσουμε να προωθούμε μία διεθνή διακυβέρνηση της AI», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν κλείνοντας τις εργασίες της συνόδου.

Προηγουμένως, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είχε προειδοποιήσει από το βήμα της συνόδου κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη ότι η «υπερβολική ρυθμιστική πλαισίωση» της Τεχνητής Νοημοσύνης «μπορεί να σκοτώσει μία βιομηχανία που βρίσκεται σε ταχεία άνθηση».

Ο Βανς προειδοποίησε ηγέτες χωρών και επικεφαλής εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ότι η κυβέρνηση Τραμπ «θα διασφαλίσει ότι τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσονται στην Αμερική θα είναι απαλλαγμένα από ιδεολογικές προκαταλήψεις» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα περιορίσουν ποτέ το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου για τους πολίτες μας».

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενθαρρύνουμε αναπτυξιακές πολιτικές στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης», είπε και πρόσθεσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ηγέτης στην AI και η κυβέρνησή μας εννοεί να παραμείνουν».

«Τώρα, αυτήν την στιγμή, αντιμετωπίζουμε την εκπληκτική προοπτική μίας νέας βιομηχανικής επανάστασης, αντίστοιχης με την επανάσταση της εφεύρεσης της ατμομηχανής», δήλωσε ο Βανς. «Αλλά ποτέ δεν θα πραγματοποιηθεί...αν η υπερβολική ρύθμιση αποθαρρύνει τους καινοτόμους να αναλάβουν τα αναγκαία ρίσκα για να προωθήσουν την μπάλα προς το τέρμα».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προειδοποίησε τις χώρες για συμπράξεις με «αυταρχικά καθεστώτα», οι οποίες «ποτέ δεν είναι επωφελείς μακροπρόθεσμα», αναφερόμενος στις «βαριά επιδοτούμενες» εξαγωγές της τεχνολογίας 5G από την Κίνα.

«Η σύμπραξη μαζί τους είναι σαν να αλυσοδένεις την χώρα σου με έναν αυταρχικό αφέντη που επιδιώκει να διεισδύσει, να εγκατασταθεί και να αρπάξει τις πληροφοριακές υποδομές σου», προειδοποίησε ο Τζέι Ντι Βανς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλον Μασκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ίλον Μασκ και Ρίσι Σούνακ συζήτησαν για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο δισεκατομμυριούχος σημείωσε ότι θέλει να δει το Πεκίνο να ευθυγραμμίζεται με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό.
ΑΓΟΡΕΣ

Magnificent Seven: Πιέσεις στις Big Tech, στροφή σε ενέργεια - βιομηχανία

Οι Magnificent Seven χάνουν έδαφος το 2026, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ενέργεια και βιομηχανία, με το κόστος της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και την ανησυχία για τις αποτιμήσεις να αυξάνουν την ανησυχία.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σύλληψη του πρώην πρεσβευτή Πίτερ Μάντελσον για το σκάνδαλο Έπστιν

Σύμφωνα με την The Times, ο πρώην Βρετανός πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Πίτερ Μάντελσον, συνελήφθη στο σπίτι του για «παράβαση καθήκοντος». Είχε απομακρυνθεί τον Σεπτέμβριο μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπστιν.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Η «Μια μάχη μετά την άλλη» κέρδισε BAFTA καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας

Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη» του Πολ Τόμας Άντερσον κέρδισε το BAFTA καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, ενώ ο Ρόμπερτ Αραμάγιο απέσπασε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για το “I swear”.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Λονδίνο και Οτάβα αντιδρούν στους δασμούς Τραμπ μετά απόφαση δικαστηρίου

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για να αξιολογήσει την επίδραση απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στους δασμούς, διαβεβαιώνοντας πως θα στηρίξει τις επιχειρήσεις και τη διατήρηση της εμπορικής τους θέσης.