ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Καλαμάκια
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κηρύσσει τον πόλεμο και στα χάρτινα καλαμάκια με νέο διάταγμα

«Αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν», δήλωσε ο Τραμπ για τα χάρτινα καλαμάκια. «Τα χρησιμοποίησα πολλές φορές και άλλοτε σπάνε, άλλοτε εκρήγνυνται», ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα χάρτινα καλαμάκια και πιέζει για επιστροφή στο πλαστικό.

Ο Τραμπ υπέγραψε χθες, Δευτέρα, διάταγμα στο Λευκό Οίκο, στο οποίο δηλώνει πως τα υπουργεία και οι υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης δεν πρέπει πλέον να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν καλαμάκια από χαρτί. Η ομάδα του αναπτύσσει επίσης μια εθνική στρατηγική για να σταματήσει η χρήση καλαμακιών από χαρτί. Οι οδηγίες κατά της χρήσης πλαστικών καλαμακιών πρόκειται να καταργηθούν.

«Αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν», δήλωσε ο Τραμπ για τα χάρτινα καλαμάκια. «Τα χρησιμοποίησα πολλές φορές και άλλοτε σπάνε, άλλοτε εκρήγνυνται», ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αν κάτι είναι ζεστό, δεν κρατάνε πάρα πολύ, μερικά λεπτά, μερικές φορές μερικά δευτερόλεπτα, είναι γελοίο, έτσι επιστρέφουμε στα πλαστικά καλαμάκια. Πιστεύω πως είναι ok».

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι δεν πιστεύει «πως το πλαστικό θα επηρεάσει πολύ έναν καρχαρία καθώς τρώει και μασουλάει κολυμπώντας στον ωκεανό».

Πλαστικά είδη μιας χρήσης, όπως ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και καλαμάκια, θεωρούνται βλαβερά για το περιβάλλον, εν μέρει επειδή πολλά απ' αυτά καταλήγουν στη θάλασσα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, τα πλαστικά καλαμάκια έχει απαγορευθεί να πωλούνται από τα μέσα του 2021.

Περίπου 9,2 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού έχουν παραχθεί από τα χρόνια του 1950 - σχεδόν όσο το βάρος 910.000 Πύργων του Άιφελ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους δεν είναι βιοδιασπώμενο και καταλήγει σε χωματερές ή στη θάλασσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Γελοίες» οι αμερικανικές απειλές για αποκλεισμό των στενών Ορμούζ

Ο αρχηγός του ιρανικού ναυτικού χαρακτήρισε «γελοίες» τις απειλές του Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό των στενών του Ορμούζ, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης τόνισαν πως θα απαντήσουν σκληρά σε κάθε παραβίαση στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έτοιμος να πλήξει το Ιράν αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα Στενά

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι η εφαρμογή του αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ θα πάρει χρόνο και επανέλαβε την απειλή καταστροφής ιρανικών εγκαταστάσεων αν δεν υπάρξει συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τάνκερ φτάνουν στις ΗΠΑ για φόρτωση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως μεγάλος αριθμός άδειων δεξαμενόπλοιων κατευθύνεται στις ΗΠΑ για να φορτώσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η δήλωσή του έγινε εν μέσω συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στο Ισλαμαμπάντ για τον τερματισμό πολέμου.
Αεροπλανοφόρο Nimitz θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκκαθάριση στα Στενά του Ορμούζ και ότι έχουν βυθιστεί όλα τα ιρανικά πλοία ναρκοθέτησης, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βανς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Συνάντηση είχαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Βανς και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαρίφ στην Ισλαμαμπάντ, με στόχο να προωθήσουν την ειρήνη στην περιοχή και να βρεθεί λύση στον πόλεμο Ιράν-Πακιστάν που διαρκεί έξι εβδομάδες.