ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
περιπολικό Αστυνομίας ΕΛΑΣ
Φωτο: Stringer / SOOC

Εξαρθρώθηκαν συμμορίες οι οποίες διακινούσαν ναρκωτικά στην Αττική

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 7 άτομα.

Εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής 3 εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 7 άτομα (5 γυναίκες και 2 άνδρες), ηλικίας 49, 37, 36, 35, 34, 29 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και άλλα μέλη των οργανώσεων.

Μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛΑΣ αναφορικά με τη δράση 3 εγκληματικών οργανώσεων τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν, κυρίως εντός οικισμών στην περιοχή των Αχαρνών, στη διακίνηση κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης στη ευρύτερη περιοχή της Αττικής, οι αστυνομικοί μετά από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, αλλά και με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εντόπισαν τους κατηγορούμενους και πιστοποίησαν την εγκληματική τους δράση.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 34χρονος ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας και έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με 4 μέλη της (ηλικίας 37, 36, 35 και 29 ετών), δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση κυρίως κάνναβης σε διάφορα σημεία της Αττικής αλλά και εντός της φυλακής.

Επιπρόσθετα το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου της 36χρονης συλληφθείσας στις φυλακές Κορυδαλλού, εντοπίστηκαν στην κατοχή της 121 γραμμ. κάνναβης και 52 γραμμ. κοκαΐνης που προορίζονταν για τον 34χρονο έγκλειστο.

Στη δεύτερη περίπτωση, 31χρονη, η οποία αναζητείται, ως ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης καθώς μαζί με 2 έτερα μέλη δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση κυρίως ηρωίνης εντός οικισμού στην περιοχή των Αχαρνών έχοντας δημιουργήσει «κατάστημα» πώλησης ναρκωτικών ουσιών εντός του οικισμού, το οποίο φυλάσσονταν από τα 2 άλλα μέλη.

Στην τρίτη περίπτωση, η 49χρονη ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με την 25χρονη καθώς και 2 άλλα μέλη, δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση κυρίως ηρωίνης στην περιοχή των Αχαρνών έχοντας δημιουργήσει οικία-«κατάστημα» πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 16.5 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • 3 γραμμ. ηρωίνης,
  • μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης,
  • αυτοσχέδιο μαχαίρι,
  • το χρηματικό ποσό των 5.420 ευρώ,
  • 3 τρίφτες,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • νάιλον συσκευασίες και
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στα Χανιά για όπλα, ζωοκλοπή και κακοποίηση ζώων

Συνελήφθησαν 53χρονη και 26χρονος στον Πλατανιά για παραβάσεις σχετικές με όπλα, ευζωία ζώων και ζωοκλοπή, καθώς σε έρευνες σε ποιμνιοστάσιο και οικία βρέθηκαν πολεμικά όπλα, πυρομαχικά και ζώα χωρίς κανόνες ευζωίας.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης η Ελένη Ζαρούλια για τη φυλάκισή της

Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης μετά την καταδίκη της σε 5 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Συνελήφθη αλλοδαπός με κοκαΐνη στην κατοχή του

Ένας 41χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στα Χανιά για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης, μετά από έλεγχο των αστυνομικών. Κατασχέθηκαν 143 γραμμάρια ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας και κινητά τηλέφωνα. Η έρευνα συνεχίζεται.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος από την ΕΛ.ΑΣ. για εγκληματικές πράξεις

Σε αστυνομική επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίστηκαν εννέα ύποπτοι για εγκληματικές δραστηριότητες. Συνελήφθη ένας Τούρκος υπήκοος που καταζητείτο από την INTERPOL. Έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια.
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Συνελήφθη 51χρονος με 2 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Στα Χανιά συνελήφθη 51χρονος για κατοχή κάνναβης και κοκαΐνης μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά κάνναβης, 206 γραμμάρια κοκαΐνης, ζυγαριές, τρίφτης και 1.010 ευρώ. Οδηγείται στον εισαγγελέα.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Μικρή έκρηξη σε σχολείο – Συνελήφθη ανήλικος μαθητής

Αστυνομικοί συνέλαβαν ανήλικο μαθητή στο Ηράκλειο για μικρή έκρηξη με γκαζάκια στον προαύλιο χώρο σχολείου, μαζί με δύο συνεργούς. Συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.