ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Φωτο: Shutterstock

Εξάλειψη της προκατάληψης κατά των Χριστιανών η νέα κίνηση Τραμπ

Μια ακόμη απόφαση του Τραμπ εγείρει πιθανά ερωτήματα αναφορικά με τη συνταγματικότητα της, σχετικά με τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει ένα Γραφείο Πίστης στον Λευκό Οίκο και θα δώσει εντολή στην υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι να συγκροτήσει και να ηγηθεί μιας ειδικής ομάδας για την εξάλειψη αυτού που αποκάλεσε προκατάληψη κατά των Χριστιανών εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Αποστολή αυτής της ειδικής ομάδας θα είναι να περιορίσει αμέσως όλες τις μορφές στοχοποίησης Χριστιανών και διακρίσεων εναντίον τους εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που είναι εντελώς φρικτό, στο IRS (σ.σ. Εφορία), το FBI και άλλες υπηρεσίες», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε μια χριστιανική εκδήλωση.

Τόνισε πως θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα αργότερα σήμερα με το οποίο θα δίνει εντολή στην Μπόντι ως «αρχηγό μιας ειδικής ομάδας - ολοκαίνουργιας - για την εξάλειψη της προκατάληψης κατά των Χριστιανών». Δεν έδωσε παραδείγματα τέτοιας προκατάληψης.

Μια ακόμη απόφαση του Τραμπ εγείρει πιθανά ερωτήματα αναφορικά με τη συνταγματικότητα της, σχετικά με τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, με την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος να θέτει όρια σε κυβερνητική υποστήριξη μιας θρησκείας.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα δημιουργήσει μια νέα επιτροπή για τη θρησκευτική ελευθερία.

«Αν δεν έχουμε θρησκευτική ελευθερία, τότε δεν έχουμε ελεύθερη χώρα», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με αποστολή πρακτόρων ICE στα αεροδρόμια λόγω αδιεξόδου

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης στα αμερικανικά αεροδρόμια, αν οι Δημοκρατικοί δεν εγκρίνουν άμεσα τη χρηματοδότηση για την ασφάλειά τους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκέφτομαι σταδιακή μείωση επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή

Τρεις εβδομάδες διαρκεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, χωρίς άμεσο τέλος. Ο Τραμπ άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι πιθανώς να αρχίσει σταδιακή μείωση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει περιορισμό στρατιωτικών ενεργειών στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην επίτευξη των στόχων τους στο Ιράν και εξετάζουν μείωση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Κάλεσε άλλες χώρες να προστατεύσουν τα Στενά του Χορμούζ, λέγοντας ότι θα συνδράμουν αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απορρίπτει εκεχειρία με το Ιράν

Ο Τραμπ τόνισε πως αποκλείει κάθε «κατάπαυση του πυρός» στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται παύση όταν εξοντώνεται ο αντίπαλος. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως το Ισραήλ ίσως σταματήσει τον πόλεμο μετά τις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση μηνύει το Χάρβαρντ για διακρίσεις κατά Εβραίων φοιτητών

Η κυβέρνηση Τραμπ έκανε μήνυση στο Χάρβαρντ, κατηγορώντας το για αμέλεια προστασίας Εβραίων και Ισραηλινών φοιτητών και ζητώντας να ανακτήσει ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, στο πλαίσιο εκστρατείας κατά φερόμενου αντισημιτισμού.