ΓΔ: 2469.31 0.39% Τζίρος: 201.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:45:39
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Ο Φιντάν χαρακτηρίζει απαράδεκτο το σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα

Σύμφωνα με τον Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, οποιαδήποτε σχέδια να αφεθούν οι Παλαιστίνιοι «έξω από την εξίσωση» θα οδηγήσει σε περισσότερη σύγκρουση

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτο» το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μετακινήσει τον πληθυσμό της λωρίδας της Γάζας.

«Η δήλωση του Τραμπ για τη Γάζα είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Φιντάν σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. «Το να απελαθούν (οι Παλαιστίνιοι) από τη Γάζα είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε εμείς ούτε οι χώρες της περιοχής. Δεν υπάρχει καν περίπτωση να το συζητήσουμε», επέμεινε.

Σύμφωνα με τον Φιντάν, οποιαδήποτε σχέδια να αφεθούν οι Παλαιστίνιοι «έξω από την εξίσωση» θα οδηγήσει σε περισσότερη σύγκρουση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει τα μέτρα που έχει λάβει εναντίον του Ισραήλ -ανάκληση πρεσβευτή, διακοπή των εμπορικών σχέσεων-, αν οι φόνοι Παλαιστινίων σταματήσουν και αλλάξουν οι συνθήκες ζωής τους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας για το μέλλον της Γάζας

Συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας πραγματοποιείται στη Φλόριντα για τα επόμενα βήματα στη Γάζα, ενώ αναμένεται και επαφή Τραμπ–Νετανιάχου εν μέσω εύθραυστης εκεχειρίας.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κίνηση στο Κογκρέσο για φραγμό επιστροφής της Τουρκίας στα F-35

Η βουλευτής Ντίνα Τίτους ξεκινά πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να εμποδίσει τυχόν επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν δεν λυθεί το θέμα S-400, ενεργοποιώντας νόμιμα εργαλεία μπλοκαρίσματος πώλησης όπλων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο προς Τραμπ: Όχι κινητήρες για το τουρκικό KAAN

Το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο ζητά με επιστολή του στον Μπάιντεν να σταματήσει την πώληση κινητήρων GE F110 στην Τουρκία για τα μαχητικά KAAN και να μην προχωρήσει η απόκτηση F-35 από την Άγκυρα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Πιθανή συνάντηση με Τραμπ στο περιθώριο του ΝΑΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «πιθανότατα» θα συνομιλήσει διμερώς με τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο Αμερικανός πρόεδρος επισκεφθεί την Άγκυρα για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρέλαβε νέο αεροσκάφος από το Κατάρ, ετοιμάζει ταξίδια

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στην Κίνα εντός του 2026, ενώ ανακοίνωσε και τη σύνοδο με τον Σι Τζινπίνγκ στη χώρα αυτή αργότερα μέσα στη χρονιά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί αυτοπροσώπως στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.