ΓΔ: 2069.6 0.80% Τζίρος: 201.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
Φωτογραφία Shutterstock

Ο Φιντάν χαρακτηρίζει απαράδεκτο το σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα

Σύμφωνα με τον Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, οποιαδήποτε σχέδια να αφεθούν οι Παλαιστίνιοι «έξω από την εξίσωση» θα οδηγήσει σε περισσότερη σύγκρουση

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτο» το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μετακινήσει τον πληθυσμό της λωρίδας της Γάζας.

«Η δήλωση του Τραμπ για τη Γάζα είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Φιντάν σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. «Το να απελαθούν (οι Παλαιστίνιοι) από τη Γάζα είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε εμείς ούτε οι χώρες της περιοχής. Δεν υπάρχει καν περίπτωση να το συζητήσουμε», επέμεινε.

Σύμφωνα με τον Φιντάν, οποιαδήποτε σχέδια να αφεθούν οι Παλαιστίνιοι «έξω από την εξίσωση» θα οδηγήσει σε περισσότερη σύγκρουση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει τα μέτρα που έχει λάβει εναντίον του Ισραήλ -ανάκληση πρεσβευτή, διακοπή των εμπορικών σχέσεων-, αν οι φόνοι Παλαιστινίων σταματήσουν και αλλάξουν οι συνθήκες ζωής τους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα υπό βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Τραμπ ζητά άμεση πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε Ισραήλ και Χαμάς να προχωρήσουν άμεσα στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, χαρακτηρίζοντας θετικές τις συνομιλίες με Χαμάς και αραβικές χώρες και ζητώντας «ειρήνη στη Μέση Ανατολή».
Εκρήξεις στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: 57 νεκροί από βομβαρδισμούς, δηλώνει η παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά χτυπήματα, παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα. Η ανεξάρτητη επιβεβαίωση αυτών των αριθμών δεν κατέστη εφικτή.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς για ενδεχόμενη καθυστέρηση του σχεδίου του

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Χαμάς να μην καθυστερήσει το σχέδιο για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση πυρός, τονίζοντας πως δεν θα ανεχτεί νέες απειλές προς το Ισραήλ. Χαιρέτισε επίσης την προσωρινή παύση βομβαρδισμών από το Ισραήλ.
Κυβερνητικό κτίριο Καΐρου
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Αίγυπτο ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για τη Γάζα, για συνομιλίες

Ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο Στιβ Γουίτκοφ ταξιδεύουν στην Αίγυπτο για συνομιλίες σχετικά με την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα, μετά την αποδοχή του αμερικανικού σχεδίου από τη Χαμάς. v
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για «άμεση εφαρμογή» του σχεδίου Τραμπ στη Γάζα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εφαρμόσει άμεσα το πρώτο στάδιο του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, που προβλέπει απελευθέρωση όλων των ομήρων, μετά την αντίδραση της Χαμάς, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.