ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
γκρεμισμένα κτήρια
Φώτο: Shutterstock

Η Ρωσία εκτόξευσε 42 πυραύλους και 123 ντρόουν εναντίον της Ουκρανίας τη νύχτα

Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας, δήλωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως η Μόσχα εκτόξευσε 42 πυραύλους και 123 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, σε μια νέα μαζική επίθεση, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 11 ανθρώπων.

Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας, συμπλήρωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Επιπλέον, 56 εχθρικά ντρόουν καταστράφηκαν και άλλα 61 δεν έφθασαν στον στόχο τους, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.