ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Η Ρωσία εκτόξευσε 42 πυραύλους και 123 ντρόουν εναντίον της Ουκρανίας τη νύχτα

Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας, δήλωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως η Μόσχα εκτόξευσε 42 πυραύλους και 123 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, σε μια νέα μαζική επίθεση, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 11 ανθρώπων.

Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας, συμπλήρωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Επιπλέον, 56 εχθρικά ντρόουν καταστράφηκαν και άλλα 61 δεν έφθασαν στον στόχο τους, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ δεν θα ξεφορτώσει πλοίο με σιτηρά που φέρεται να έκλεψε η Ρωσία

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πλοίο με σιτηρά, που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έκλεψε η Ρωσία, δεν θα ξεφορτώσει στο Ισραήλ, μετά από αίτημα του Κιέβου για κατάσχεση του φορτίου. Η εισαγωγική εταιρεία αρνήθηκε το φορτίο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Χρονικό όριο στην πρώτη γραμμή - Ζελένσκι ζητά διευκρινίσεις για κατάπαυση πυρός

Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όρισε ανώτατο όριο δύο μηνών για υπηρεσία στην πρώτη γραμμή, με σκοπό την ανακούφιση των στρατιωτών και τη διαχείριση έλλειψης προσωπικού στο μακροχρόνιο πόλεμο με τη Ρωσία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Οδησσός: 18 τραυματίες από νυχτερινή επίθεση ρωσικών drone

Ρωσικά drone έπληξαν ξανά τη νύχτα την Οδησσό, τραυματίζοντας τουλάχιστον 18 άτομα και προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες. Οι επιθέσεις προκάλεσαν πυρκαγιές, ενώ η Οδησσός έχει γίνει συχνός στόχος από την έναρξη του πολέμου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.