ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία

Ισχυρά ρωσικά πλήγματα σε δύο επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης του Χαρκόβου που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, δήλωσε ότι σημειώθηκαν «εχθρικά πλήγματα» σε δύο περιοχές, ενώ διευκρίνισε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο σήμερα το πρωί για ρωσικά πλήγματα σε δύο επαρχίες στην ανατολική Ουκρανία αφού εξέδωσαν προειδοποίηση για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη τη χώρα.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης του Χαρκόβου που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, δήλωσε ότι σημειώθηκαν «εχθρικά πλήγματα» σε δύο περιοχές, ενώ διευκρίνισε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Στην επαρχία Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, άγνωστης προς το παρόν φύσης επίθεση προκάλεσε ζημιές «σε ενεργειακή υποδομή», αφήνοντας 164 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επεσήμανε η τοπική στρατιωτική διοίκηση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν θύματα.

Λίγο πριν τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εκδόθηκε προειδοποίηση για αεροπορικές επιθέσεις, η οποία αφορούσε το σύνολο της Ουκρανίας.

Στον λογαριασμό της στο Telegram η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος επίθεσης με «πυραύλους σε όλες τις περιοχές για τις οποίες εκδόθηκε προειδοποίηση».

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι υπάρχει κίνδυνος επίθεσης με πυραύλους στις επαρχίες Μικολάιφ και Χερσώνα, ενώ drones πετούν πάνω από πολλές επαρχίες της βορειοανατολικής Ουκρανίας. Παράλληλα έκανε λόγο για «απειλή βαλλιστικών όπλων που προέρχονται από τα βορειοανατολικά».

Στο μεταξύ χθες επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ρωσικό πλήγμα με πυραύλους στο ιστορικό κέντρο της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους. «Μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο του πλήγματος ήταν Νορβηγοί διπλωμάτες», επεσήμανε χωρίς να διευκρινίσει αν είναι μεταξύ των τραυματιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι να συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε διαπραγμάτευση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πως ο Αντόνιο Κόστα ίσως έχει ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες, εφόσον αυτό διευκρινιστεί.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εξέλιξη στο Κίεβο

Πυραυλική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Κίεβο, με εκρήξεις και κόσμο να καταφεύγει σε καταφύγια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Την επίθεση επιβεβαίωσε η στρατιωτική διοίκηση, χωρίς αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στη Νικόπολη από ρωσικό drone στην Ουκρανία

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια 87χρονη και ο 51χρονος γιος της, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone στη Νικόπολη Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Θύματα δέχθηκαν επίθεση ενώ περπατούσαν στο δρόμο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός και τραυματίας από ουκρανικό χτύπημα στη Μπριάνσκ, Ρωσία

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, καταρρίφθηκαν δεκάδες drones σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας την Παρασκευή.