ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μνημείο Αζαντί Ιράν

Με «βαρύ τίμημα» για την εισβολή στη Συρία, απειλεί το Ιράν το Ισραήλ

Προηγουμένως, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι πρόσφατα το Ισραήλ εκτόξευσε 61 πυραύλους σε όλη τη χώρα.

Ο αρχηγός του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) υποστράτηγος Hossein Salami σημείωσε την Κυριακή κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι το Ισραήλ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την εισβολή στο έδαφος της Συρίας μετά την πρόσφατη ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, σύμφωνα με το πρακτορείο baha.

Σχολιάζοντας την παρουσία της Τεχεράνης στη Συρία, ο Salami επέμεινε ότι οι ιρανικές δυνάμεις δεν πήγαν εκεί για να «προσαρτήσουν ένα τμήμα του εδάφους της Συρίας» ούτε για να το καταστήσουν «πεδίο για τα φιλόδοξα συμφέροντά μας».

Προηγουμένως, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι πρόσφατα το Ισραήλ εκτόξευσε 61 πυραύλους σε όλη τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν κατά ΗΠΑ: «Τρομοκρατική επίθεση» οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε σήμερα τα αμερικανικά πλήγματα στο έδαφος της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον είπε ψέματα για τους στόχους.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Ένοπλες ομάδες ανακοινώνουν αντίποινα για χτυπήματα ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας

Ιρακινή συμμαχία φιλοϊρανικών ομάδων δήλωσε πως η απάντηση στις αμερικανικές και σαουδαραβικές επιθέσεις στο Ιράκ, που προκάλεσαν τουλάχιστον 20 θανάτους, είναι αναπόφευκτη και ίσως πλήξει στόχους στη Σαουδική Αραβία.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ο πρόεδρος Σάρα ζητά συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ

Ο Σύρος πρόεδρος Αχμάντ αλ Σάρα δήλωσε στο Al Jazeera πως η Συρία επιδιώκει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ και άλλες χώρες, χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα στα Υψίπεδα του Γκολάν, ενώ λαμβάνει μέτρα στα σύνορα με το Ιράκ.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Υεμένη δεν λύνεται με τα όπλα, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί δήλωσε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο στην Υεμένη, καλώντας σε διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων. Η Τεχεράνη επισημαίνει ότι μόνο ο διάλογος μπορεί να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.