ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Βόρειας Κορέας
Η εθνική σημαία της Βόρειας Κορέας κυματίζει σε μπλε ουρανό.

ΗΠΑ: Αποδείξεις ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι επικαλούμενος πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, είχε αναφερθεί για την προετοιμασία δύο μονάδων με πιθανώς έως και 12.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες που θα συμμετείχαν στον πόλεμο μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και απομείνει να δούμε ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται εκεί. Την ίδια ώρα Νοτιοκορεάτες βουλευτές σήμερα δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει 3.000 στρατιώτες στη Ρωσία για να υποστηρίξουν τις ρωσικές δυνάμεις του στον πόλεμό της στην Ουκρανία και χιλιάδες άλλοι αναμένεται να ακολουθήσουν.

Εδώ και εβδομάδες αξιωματούχοι και ηγέτες χωρών, με προεξάρχοντα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνουν ότι η Πιονγιάνγκ συνδράμει την Μόσχα με στρατιωτικό προσωπικό στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχουν στρατεύματα της ΛΔΚ (σ.σ. Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) στη Ρωσία», δήλωσε ο Όστιν σε δημοσιογράφους στη Ρώμη.

«Τι ακριβώς κάνουν; Απομένει να φανεί. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να διευκρινίσουμε», πρόσθεσε ο Όστιν.

Ο Ζελένσκι επικαλούμενος πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, είχε αναφερθεί για την προετοιμασία δύο μονάδων με πιθανώς έως και 12.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες που θα συμμετείχαν στον πόλεμο μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα σήμερα Νοτιοκορεάτες βουλευτές - μετά από ενημέρωση που είχαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας - τόνισαν ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει υποσχεθεί να στείλει στη Ρωσία συνολικά περίπου 10.000 στρατιώτες, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα η NIS ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα απέστειλε 1.500 στρατιώτες των ειδικών της δυνάμεων στη ρωσική Άπω Ανατολή για να εκπαιδευθούν και να εγκλιματιστούν σε τοπικές στρατιωτικές βάσεις και πιθανόν θα σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς για ανάπτυξη στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας ως «ψευδείς ειδήσεις» ενώ ένας εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη έκανε λόγο για «αβάσιμες φήμες».

Ένας Νοτιοκορεάτης βουλευτής είπε ότι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση των ειδήσεων για την ανάπτυξη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, λένε ότι η Ρωσία έχει υποστεί απώλειες πάνω από 600.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Όστιν δήλωσε ότι η υποτιθέμενη ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη Ρώσων νεοσύλλεκτων.

Επιπρόσθετα σήμερα, η Γερμανία κάλεσε σήμερα τον επιτετραμμένο της Βόρειας Κορέας στο Βερολίνο λόγω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Πιονγκγιάνγκ αυξάνει την υποστήριξή της στη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

«Αν αληθεύουν οι αναφορές για Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία και αν η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει τώρα τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία με στρατεύματα, αυτό θα είναι κάτι σοβαρό και μια παραβίαση του διεθνούς δίκαιου», ανέφερε το γερμανικού ΥΠΕΞ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Russia, Rossia, Kyroseis, Sanctions
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές κυρώσεις σε εταιρείες για πωλήσεις όπλων στη Ρωσία

Όπως ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε τρεις οντότητες που διευκόλυναν την πώληση όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Β. Κορέα παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η Ουάσιγκτον.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Κίεβο έτοιμο για εκεχειρία με Ρωσία, χαιρετίζει ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν, τονίζοντας ότι η Ουκρανία θα πράξει το ίδιο αν η Ρωσία σταματήσει τα πλήγματα. Υποστήριξε πως η εκεχειρία δίνει χώρο για διπλωματικές λύσεις και στη Μέση Ανατολή.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανή επίσκεψη Γουίτκοφ και Κούσνερ σύντομα στο Κίεβο

Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, αναμένεται να επισκεφθούν το Κίεβο τον Απρίλιο, όπως δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι ουκρανά παιδιά επιστρέφουν από Ρωσία και επανενώνονται με τις οικογένειες

Έξι παιδιά από την Ουκρανία πρόκειται να επιστρέψουν από τη Ρωσία στις οικογένειές τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ ένα έβδομο παιδί θα επιστραφεί αργότερα. Συνολικά, σχεδόν 20.000 παιδιά έχουν μεταφερθεί παράνομα στη Ρωσία.