ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ δέχεται τηλεμαχία με την Κάμαλα Χάρις στις 4 Σεπτεμβρίου

«Οι κανόνες θα είναι αντίστοιχοι με τους κανόνες του debate μου με τον Κοιμισμένο Τζο, ο οποίος είχε φρικτή αντιμετώπιση από το κόμμα του, αλλά με πολυπληθές ακροατήριο», δήλωσε.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε με το δίκτυο Fox News να συμμετάσχει σε τηλεμαχία με την Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα του, το Truth Social αργά χθες (τοπική ώρα).

«Οι κανόνες θα είναι αντίστοιχοι με τους κανόνες του debate μου με τον Κοιμισμένο Τζο, ο οποίος είχε φρικτή αντιμετώπιση από το κόμμα του, αλλά με πολυπληθές ακροατήριο», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έκτοτε αποσύρθηκε από την εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Η ανάρτηση αποσύρθηκε και λίγα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε με νέα, με τον Τραμπ να διαγράφει την πρότασή για «μεγάλη» εκδήλωση τύπου «Town Hall» (σ.σ. εκδήλωση με κοινό που θέτει ερωτήσεις) την ίδια ημερομηνία εάν η Χάρις «δεν είναι πρόθυμη ή δεν είναι σε θέση να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ».

Η Χάρις είχε απαντήσει τον περασμένο μήνα ότι είναι «έτοιμη» όταν το Fox News πρότεινε προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων στις 17 Σεπτεμβρίου.

Αφού ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις 21 Ιουλίου και στήριξε τη Χάρις, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε τηλεμαχία μαζί της διότι δεν είναι η επίσημη υποψήφια του κόμματός της.

Ως απόδειξη για την έλλειψη στήριξης στο πρόσωπό της, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητάς της Χάρις. Ωστόσο ο Ομπάμα τάχθηκε στο πλευρό της μία ημέρα αργότερα, ενώ χθες η Χάρις έλαβε και επισήμως τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βανς καλεί τους Ρεπουμπλικανούς να στηρίξουν επιθετική καμπάνια στο Οχάιο

Ο Τζέι Ντι Βανς υπερασπίστηκε επιθετική διαφήμιση κατά της Δημοκρατικής Έιμι Άκτον, καλώντας τους Ρεπουμπλικανούς να επικεντρωθούν στη νίκη αντί να διαμαρτύρονται. Η διαφήμιση περιλαμβάνει τη μητέρα της Άκτον, που αμφισβητεί το παρελθόν της.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν σε «μπλε κύμα» για το Κογκρέσο

Δεκατέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, οι Δημοκρατικοί προσδοκούν σε ισχυρή επικράτηση, καθώς νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν να κερδίζουν έδαφος ακόμη και σε παραδοσιακές ρεπουμπλικανικές πολιτείες όπως η Αλάσκα και το Τέξας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εκλογές στην Ουκρανία εφόσον υπάρξει 60ήμερη εκεχειρία με Ρωσία

Ο Ζελένσκι απάντησε στην κριτική του Τραμπ, δηλώνοντας πως εάν ο Πούτιν συμφωνήσει σε 60 ημέρες εκεχειρίας, η Ουκρανία θα οργανώσει εκλογές μέσα σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στο ABC.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναστολή προξενικών υπηρεσιών στη Βραζιλία λόγω εκλογών

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν προσωρινά τις προξενικές υπηρεσίες στην πρεσβεία και τα προξενεία τους στη Βραζιλία λόγω ανησυχιών ασφαλείας, χωρίς να διευκρινιστούν περαιτέρω τα αίτια ή η σχέση με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.