ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 08:42:52 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
NATO
Φωτο: ΑΠΕ

ΝΑΤΟ: Συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ναρκών στη Βαλτική Θάλασσα

Η Βαλτική Θάλασσα θεωρείται από αναλυτές του ΝΑΤΟ ως πιθανό σημείο ανάφλεξης σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία, ενώ η Συμμαχία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην ανατολική της πτέρυγα.

Έξι κράτη μέλη του ΝΑΤΟ – η Γερμανία, η Πολωνία, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία – σκοπεύουν να αγοράσουν από κοινού νάρκες θαλάσσης τις οποίες θα αναπτύξουν στην περιοχή της Βαλτικής προκειμένου να ενισχύσουν την αποτρεπτική ισχύ τους έναντι της Ρωσίας.

Οι νάρκες θαλάσσης είναι «μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αποτροπής ενός επιτιθέμενου από τη θάλασσα και αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική ικανότητα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Η Βαλτική Θάλασσα θεωρείται από αναλυτές του ΝΑΤΟ ως πιθανό σημείο ανάφλεξης σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία, ενώ η Συμμαχία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην ανατολική της πτέρυγα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Olaf Scholz, Germany, Germania
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σολτς διατηρεί τους περιορισμούς στα γερμανικά όπλα για την Ουκρανία

Οι περιορισμοί έχουν τεθεί σε διμερές επίπεδο, από τις χώρες που προμηθεύουν οπλικά συστήματα, καθώς και από το NATO, ενώ κάποιες χώρες όπως η Λιθουανία, προσφέρουν οπλισμό και πυρομαχικά χωρίς κανέναν περιορισμό.
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρσοβία - Κίεβο: Συμφωνία για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του αρχηγού του Πολωνού πρωθυπουργού η συνολική αξία της βοήθειας της Πολωνίας προς την Ουκρανία «ξεπερνά τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ».
stoltenberg-nato
ΔΙΕΘΝΗ

Στόλτενμπεργκ: Οι Ουκρανοί να έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν πραγματικά

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ζήτησε από τα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας να επανεξετάσουν κάποιους από τους περιορισμούς που συνδέονται με τη χρήση των όπλων με τα οποία εφοδιάζουν την Ουκρανία.