ΓΔ: 1482.31 -0.01% Τζίρος: 24.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:28:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο κορωνοϊός «χτυπά» την καρδιά της ψηφιακής τεχνολογίας

Είναι η πρώτη φορά, από το 2006, που είναι αδύνατη η υλοποίησή του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας σχετικά με τον ιό και την ασφάλεια της υγείας.

Η ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού φαίνεται πως αγγίζει έντονα και τον ψηφιακό κόσμο. Αύριο, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Βαρκελώνη, όπως κάθε χρόνο, η σπουδαιότερη διεθνής εκδήλωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην κινητή τηλεφωνία, το Mobile World Congress, η οποία πρωτοξεκίνησε το 1987. Είναι η πρώτη φορά, από το 2006, που είναι αδύνατη η υλοποίησή του λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας σχετικά με τον ιό και την ασφάλεια της υγείας. Αυτή είναι η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, GSMA (παγκόσμια ένωση εταιρειών τηλεπικοινωνίας).

Ενημέρωση από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Μαδρίτη

Στην μεγαλύτερη ετήσια έκθεση που αφορά στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας σημαντική παρουσία έχει και η Ελλάδα, φέτος θα συμπλήρωνε τα 8 χρόνια, η συμμετοχή της οποίας συνδιοργανώνεται, από το 2013, από τον ΣΕΚΕΕ με την αρωγή της πολιτείας, μέσω των εκάστοτε αρμόδιων υπουργείων, της ΓΓΤΤ, της ΕΕΤΤ της ΓΓΕΤ και του Enterprise Greece και υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών και τεχνολογικών φορέων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας.

Να αναφερθεί ότι σημαντική είναι επίσης η συμβολή της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη και του γραφείου ΟΕΥ (Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων) που συμμετείχε στις προηγούμενες διοργανώσεις. Μάλιστα, φέτος, το γραφείο ΟΕΥ απέστειλε, σχεδόν δέκα μέρες πριν, στις 11 Φεβρουαρίου, έγγραφο στον πρωθυπουργό και στα αρμόδια υπουργεία(Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης), αλλά και σε επιχειρηματικούς φορείς ενημερώνοντας για την ενδεχόμενη ματαίωση της έκθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο αναφέρεται ότι έχουν ακυρωθεί αρκετές εκθέσεις και συνέδρια κυρίως στις ασιατικές χώρες, λόγω της απειλής εξάπλωσης του κοροναϊού, γεγονός που στάθηκε ικανό για να προβληματίσει και τους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

Μάλιστα στην ενημέρωση φαίνεται πως μεγάλες κινεζικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η παρουσία τους στην έκθεση θα εξαρτιόταν από την εξέλιξη του ιού. Παράλληλα, γίνεται λόγος για πίεση προς τους διοργανωτές, από πλευράς εταιρειών που θα συμμετείχαν (όπως Amazon, LG, Sony, ViVo, Intel κ.α.) για ακύρωση της έκθεσης και τελικά απόφασή τους να αποσυρθούν, ενώ κάποιες είχαν επιλέξει την παρουσίαση τους μέσω διαδικτύου.

Να σημειωθεί ότι στο Mobile World Congress κάθε χρόνο συμμετέχουν πάνω από 2.400 επιχειρήσεις - εκθέτες, 160 εθνικές αποστολές, ενώ οι επισκέπτες μπορεί να φτάσουν και περισσότερα από 100.000 άτομα. Οι θέσεις που δημιουργούνται αγγίζουν σχεδόν τις 14.000 και τα έσοδα ξεπερνούν τα 480 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά την περσινή έκθεση εκτιμάται ότι συμμετείχαν 2.400 επιχειρήσεις από 200 χώρες, οι οποίες παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους σε 2.400 περίπτερα καθώς και 109.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΥ: Οι 10 κίνδυνοι στα «ραντάρ» των εταιρειών τηλεπικοινωνιών το 2024

Στους 10 κορυφαίους κινδύνους τα ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού, εξαιτίας των οικονομικών πιέσεων και των ελλείψεων σε ψηφιακές δεξιότητες. Οι ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης.
ΔΙΕΘΝΗ

Την αντίθεση της στο μπλόκο που επέβαλλε η Κομισιόν εξέφρασε η Huawei

Ο κινεζικός κολοσσός υπογραμμίζει πως αποκλεισμοί που βασίζονται σε κρίσεις που εισάγουν διακρίσεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους σημειώνοντας πως η κυβερνοασφάλεια αποτελεί την κορυφαία της προτεραιότητα.