ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:03:09
Deutsche Bank, Banks, Trapezes
Φωτο; Shutterstock

Ρωσικό δικαστήριο κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία της Deutsche Bank

Η τράπεζα, μαζί με τη γερμανική Linde, ήταν ένας από τους εγγυητές πιστωτές στο πλαίσιο σύμβασης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Ρωσία, η οποία ανεστάλη λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε το πάγωμα των λογαριασμών, της περιουσίας και των μετοχών της Deutsche Bank στη Ρωσία σε αγωγή κατά της γερμανικής τράπεζας, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η τράπεζα, μαζί με τη γερμανική Linde, ήταν ένας από τους εγγυητές πιστωτές στο πλαίσιο σύμβασης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Ρωσία, η οποία ανεστάλη λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Η υπόθεση ασκήθηκε μετά από καταγγελία της RusHimAlliance με έδρα την Αγία Πετρούπολη, μιας κοινοπραξίας που ανήκει στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom και η οποία διαχειρίζεται το έργο.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης απαγόρευσε στην Deutsche Bank να χρησιμοποιήσει το 100% του μεριδίου της στο εγκεκριμένο κεφάλαιο της ρωσικής θυγατρικής της, καθώς και στην Deutsche Bank Technology Center LLC.

Το δικαστήριο κατέσχεσε επίσης τίτλους, ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Deutsche Bank, καθώς και στη ρωσική θυγατρική της και στην Deutsche Bank Technology Center Ltd., αξίας έως και 238,6 εκατομμυρίων ευρώ (259,36 εκατομμύρια δολάρια). Την Πέμπτη, ρωσικό δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων, των λογαριασμών και της περιουσίας της UniCredit, θυγατρικής στη Ρωσία του ομίλου UniCredit με έδρα το Μιλάνο, καθώς και των μεριδίων της σε δύο θυγατρικές, στο πλαίσιο παράλληλης αγωγής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός πρόεδρος εταιρείας drone ζει κρυμμένος λόγω ρωσικών απειλών

Ο επικεφαλής της γερμανικής αμυντικής Donaustahl, Στέφαν Θούμαν, δήλωσε πως είναι κρυμμένος μήνες μετά από ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του, αλλάζοντας διαρκώς τοποθεσία υπό συνεχή προστασία, εξαιτίας της εμπλοκής της εταιρείας με την Ουκρανία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πρεσβεία: Προβοκάτσια το συμβάν με drone στη Γερμανία

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» την καταγγελία για επίθεση drone σε γερμανικό αεροδρόμιο και εκφράζει ανησυχία για νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας, ενώ οι γερμανικές αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Γερμανική κάλπη εκλογών
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ρωσικές προσπάθειες παραπληροφόρησης πριν τις τοπικές εκλογές

Οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν ρωσικές εκστρατείες παραπληροφόρησης ενόψει εκλογών σε κρατίδια τον Σεπτέμβριο. Βίντεο-προπαγάνδα στοχεύει πολιτικούς μη φιλικούς προς τη Ρωσία, εκτός AfD και BSW, μέσω πλατφορμών με ψεύτικα λογότυπα ΜΜΕ.
Κτίριο Ράιχσταγκ Βερολίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Άγνοια για μυστική συνάντηση Γερμανών-Ρώσων στο Μπακού

Η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει άγνοια για συνάντηση πρώην Γερμανών και Ρώσων αξιωματούχων στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο πρόεδρος Αλίγιεφ επιβεβαιώνει ότι έγινε, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε εμπλοκή ή επίσημη ενημέρωση από Βερολίνο ή Μόσχα.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η Ρωσία διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για γερμανικές πυρηνικές έρευνες

Η Γερμανία διέψευσε τις διαδικτυακές αναφορές για δήθεν έρευνες στα πυρηνικά όπλα, αποκαλώντας τις ρωσική προπαγάνδα με στόχο τη δυσφήμησή της για τη στήριξή της στην Ουκρανία.