ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
serbia-belgrade
Φώτο: Shutterstock

Δεκατρείς τραυματίες λόγω σύγκρουσης δύο τρένων στο Βελιγράδι

Η σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας που πέρασε πάνω σε έναν κόκκινο σηματοφορέα σε σήραγγα στο Βελιγράδι, δήλωσε ο υπουργός.

Δεκατρείς τραυματίες σε σύγκρουση μεταξύ δύο τρένων στο Βελιγράδι, ανέφερε ο γαλλικός Τύπος, επικαλούμενος τον υπουργό Μεταφορών της Σερβίας Γκόραν Βέσιτς. Τέσσερις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας που πέρασε πάνω σε έναν κόκκινο σηματοφορέα σε σήραγγα στο Βελιγράδι, δήλωσε ο υπουργός.

Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών ήταν ο μηχανοδηγός, ένας εισπράκτορας και δύο επιβάτες. Όλοι μεταφέρθηκαν σε δωμάτιο έκτακτης ανάγκης και εννέα επιβάτες έλαβαν ιατρική περίθαλψη επί τόπου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι στη συντριβή. Το περιστατικό συνέβη περίπου 4 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βελιγραδίου, κοντά στη γέφυρα Pancevo. Επτά πυροσβεστικά συνεργεία και ιατρικές ομάδες έφτασαν.

Σύμφωνα με τον Bέτσιτς, η επιβατική αμαξοστοιχία χτύπησε την εμπορική αμαξοστοιχία στη μέση της σήραγγας. Η εμπορική αμαξοστοιχία σταμάτησε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός Μετρό Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 2, κανονικά τα δρομολόγια

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία στη Γραμμή 2 Ανθούπολη–Ελληνικό αποκαταστάθηκε πλήρως, με τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται κανονικά και τη μετακίνηση των επιβατών να διευκολύνεται ξανά.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Με ενεργή τηλεδιοίκηση δεν μπορεί τρένο να βρεθεί σε λάθος γραμμή

Απαντώντας σε ερώτηση της Ε. Λιακούλη, ο Κ. Κυρανάκης τόνισε ότι η τηλεδιοίκηση αποκλείει είσοδο τρένου σε λάθος γραμμή, ενώ η αναστάτωση οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση της Hellenic Train προς τους επιβάτες.
Άνδρας σε ομιλία βήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία Δήμα στο Πατρών–Πύργου: Στόχος η παράδοση των τελευταίων 10 χλμ.

Ο Χρίστος Δήμας πραγματοποίησε αυτοψία στα τελευταία 10 χλμ. του Πατρών–Πύργου, επιβεβαιώνοντας ότι το έργο ολοκληρώνεται και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τον καιρό.
Έκθεση EUROPORT 2025
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δυναμική παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας στη διεθνή έκθεση EUROPORT 2025

Η Enterprise Greece συντόνισε την παρουσία 16 ελληνικών εταιρειών στην EUROPORT 2025, αναδεικνύοντας την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ηγετική θέση της ελληνικής ναυτιλίας στη διεθνή αγορά.