ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Ομόλογα επενδυτικά προϊόντα

Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, πάνω από 4% η απόδοση του 10ετούς

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,01% από 3,96% χθες έναντι 2,64% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,33% χθες.

Mεγάλη συναλλακτική κίνηση και άνοδος των αποδόσεων καταγράφηκε σήμερα στην αγορά ομολόγων.

Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την Πέμπτη, καθώς απ΄ότι φαίνεται οι απόψεις είναι διχασμένες, αναφορικά με το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Eλλάδoς καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 304 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 138 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,01% από 3,96% χθες έναντι 2,64% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,33% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0721 δολάρια από το επίπεδο των 1,0738 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόλογα επενδυτικά προϊόντα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από το 1% έπεσε το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Με μικρή άνοδο κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις υποχώρησαν ακολουθώντας το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Το spread του δεκαετούς έναντι του γερμανικού μειώθηκε στις 94 μονάδες βάσης.
Ομόλογα-Επιτόκια
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις από τα κρατικά περνάνε στα εταιρικά ομόλογα, ποια έγραψαν νέα χαμηλά

Οι πιέσεις στα κρατικά ομόλογα επηρεάζουν πλέον και εταιρικούς τίτλους που εμφανίζουν σημαντική αύξηση αποδόσεων, κάτι που αποτελεί ευκαιρία για επενδυτές που αναζητούν καλύτερες αποδόσεις με χαμηλότερο ρίσκο.