ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:14:43
Ομόλογα επενδυτικά προϊόντα
Φωτο; Shutterstock

Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, πάνω από 4% η απόδοση του 10ετούς

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,01% από 3,96% χθες έναντι 2,64% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,33% χθες.

Mεγάλη συναλλακτική κίνηση και άνοδος των αποδόσεων καταγράφηκε σήμερα στην αγορά ομολόγων.

Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την Πέμπτη, καθώς απ΄ότι φαίνεται οι απόψεις είναι διχασμένες, αναφορικά με το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Eλλάδoς καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 304 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 138 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,01% από 3,96% χθες έναντι 2,64% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,33% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0721 δολάρια από το επίπεδο των 1,0738 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόλογα και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Οι 18 βασικοί διαπραγματευτές για τα ομόλογα για το νέο έτος

Με κοινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ορίστηκαν οι 18 βασικοί διαπραγματευτές για την αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου για το νέο έτος
Aktor-Κουδούνι στο ΧΑ
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία καταγράφει το ομόλογο της Aktor στην πρεμιέρα του στο Χ.Α.

Με βάση το πενταετές (2025-2030) επιχειρηματικό σχέδιο του Ομίλου, στόχος είναι το 2030 οι πωλήσεις να ξεπεράσουν τα €3 δισ. με προβλεπόμενο EBITDA άνω των €400 εκατ. και εκτιμώμενα καθαρά κέρδη ύψους €119 εκατ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λαζαρίδου: Ασφάλεια ομολόγων στο χαρτοφυλάκιο υποδομών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Πηνελόπη Λαζαρίδου στο Capital Link Forum τόνισε ότι τα έργα υποδομών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτουν μακρά διάρκεια, σταθερές ροές και ασφάλεια τύπου ομολόγων, στηρίζοντας τη μετάβαση σε «πράσινες» υποδομές.
Όμιλος AKTOR, εργάτες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AKTOR: Εκδίδει ομολογιακό δάνειο έως 140 εκατ. με δημόσια προσφορά

Ο AKTOR ανακοίνωσε ομολογιακό δάνειο έως 140 εκατ. ευρώ, με ελάχιστο ποσό τα 90 εκατ., μέσω δημόσιας προσφοράς και εισαγωγής στο Χρηματιστήριο. Το ενημερωτικό δελτίο θα εγκριθεί από την Επ. Κεφαλαιαγοράς.