O Τραπεζικός Δείκτης αντιμάχεται το κρίσιμο διαγραμματικά και ψυχολογικά επίπεδο των 1.000 μονάδων, ενώ η πιθανή υπέρβασή του θα έχει θετικά spillover effects για ολόκληρο το «ταμπλό», δεδομένης της παραδοσιακής τραπεζικοκεντρικότητας του ΧΑ.
Σε επίπεδο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, αναδιαρθρώσεων, deals και μερισμάτων, οι επενδυτές διαθέτουν πλέον μία αρκετά ευρεία γκάμα τίτλων προς τοποθέτηση. Πλέον, δουλειά των Επενδυτών είναι το «ξεσκόνισμα» των επιμέρους εταιρικών θεμελιωδών και προοπτικών, με στόχο το φιλτράρισμα και την επιλογή τίτλων που μπορούν να υπερ-αποδώσουν μίας ούτως ή άλλως υπεραποδίδουσας και δίχως εμφανή σημάδια κόπωσης Αγοράς.
Φυσικά, εφιστούμε την προσοχή όλων στους διεθνείς μακροοικονομικούς «σκοπέλους» που έχουν επανεμφανιστεί στα γραφεία στατιστικών μετρήσεων σε Ευρωζώνη, Κίνα και ΗΠΑ. Συνυπολογίζουμε την γενικότερη ανθεκτικότητα των Ξένων Κεφαλαιαγορών σε επίπεδο έτους, αλλά διατηρούμε «μικρό καλάθι» για την αισιοδοξία των Επενδυτών ότι ο «κύκλος» των επιτοκιακών αυξήσεων βαίνει προς το τέλος του.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η πορεία του Αργού Πετρελαίου ενσωματώνει αρκετές από τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης, ενώ το Ευρωδολάριο φαίνεται να βάζει πλώρη προς τον φετινό χαμηλό πυθμένα του 1,05.
*Ο Πέτρος Στεριώτης κατέχει τις ανώτατες πιστοποιήσεις των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς Ελλάδος και Κύπρου και είναι υποψήφιος Διδάκτορας στα Χρηματοοικονομικά του PHILIPS UNIVERSITY, ΚΥΠΡΟΣ.