ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Σε στενό εύρος διακύμανσης το Χρηματιστήριο, πιέσεις για Coca-Cola HBC

Πτώση που ξεπερνά το 1% για την Coca-Cola HBC. Ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι των Jumbo με ενίσχυση άνω του 3% και της Τιτάν με κέρδη άνω του 2%. Ήπιες μεταβολές για τράπεζες.

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθεί η αγορά, υποαποδίδοντας σε σύγκριση με αυτές της Ευρώπης, λόγω και των σημαντικών πιέσεων που ασκούνται στη μετοχή της Coca-Cola HBC, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό είναι η διακύμανση του Γενικού Δείκτη σε στενό εύρος με διατήρηση, πάντως, άνω των 960 μονάδων. 

Σε πλήρη αντίθεση με το ΧΑ οι ευρωπαϊκές αγορές διευρύνουν τα κέρδη τους, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για πιο συνετή νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,61%, ενώ άνω του 1% υψηλότερα κινείται ο γερμανικός DAX. Θετική η εικόνα και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,23%. 

Διακύμανση οριακά πάνω από τις οκτώ μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος στις 14:24 βρίσκεται στο -0,08% και τις 961,41 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 958,68 μονάδων (-0,37%) και του υψηλού των 966,75 μονάδων (+0,47%), με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 36,2 εκατ. ευρώ. Οριακά κέρδη 0,04% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να διαμορφώνεται στο -0,18%. 

Πτώση % για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Alpha Bank να βρίσκεται στο -0,13%, τη Eurobank να υποχωρεί 0,18%, την Τράπεζα Πειραιώς να αποδυναμώνεται 0,87%, ενώ στο +0,13% κινείται η Εθνική Τράπεζα. Σε νέα έκθεσή της η Wood, αναφερόμενη στις τραπεζικές μετοχές και ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά και για το 2023, τονίζει ότι αποτελούν έναν κλάδο που θα πρωταγωνιστήσει το 2023, ενώ εκτιμά ότι τα κέρδη τους μπορούν να αυξηθούν κατά 15% και να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της γενικότερης εικόνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και επιστροφή στην παροχή μερισμάτων. 

«Βαρίδι» στη σημερινή συνεδρίαση ο τίτλος της Coca-Cola HBC με απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ αρνητική πορεία ακολουθεί και η μετοχή του ΟΠΑΠ στο -0,15%, με τη ΔΕΗ να υποχωρεί 0,35%, ενώ ο ΟΤΕ έχει κέρδη 0,34%. Κέρδη άνω του 3% για τη Jumbo, μετά την ανακοίνωση για αύξηση πωλήσεων κατά 14% το 2022, ενώ σταθερός πρωταγωνιστής ο τίτλος της Τιτάν με κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Πιέσεις και απώλειες που αγγίζουν το 3% για τα ΕΛΠΕ, τα οποία, όμως, σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ελκυστικές αποτιμήσεις του ΧΑ και τα «στοιχήματα« για τον MSCI Greece

Η διόρθωση στο Χ.Α. φέρνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά η επικείμενη αναδιάρθρωση του MSCI Greece και η αναβάθμιση του ΧΑ το 2027 δημιουργούν αβεβαιότητα για το ισοζύγιο εισροών - εκροών κεφαλαίων.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.