ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ξεκίνημα τις συνεδρίασης με χαμηλό τζίρο

Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος στο ΧΑ παρά το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές διατηρούν αμυντικές θέσεις στην τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα της χρονιάς. Ανοδικά κινούνται και οι τράπεζες.

Εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει ήπιες ανοδικές τάσεις στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, συνεχίζοντας ωστόσο να κινείται σε χαμηλές ταχύτητες με τον τζίρο να παραμένει στα χαμηλά και οι περισσότερες κινήσεις να είναι περιορισμένες διασφαλίζοντας κυρίως τις θέσεις λίγο πριν το τέλος του έτους.

O Γενικός Δείκτης στις 11:15, διαμορφώνεται στις 924,23 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 2,17 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 7 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,54% με την μετοχή της Eurobank να ενισχύεται κατά 1,24% και η Εθνική σημειώνει κέρδη 0,54%. Άνοδος 0,21% και για την μετοχή της Τρ. Πειραιώς ενώ η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει οριακές απώλειες 0,06%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,47%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco κατά 1,88%, της Σαράντης (+2,27%), της Aegean Airlines με 1,10% και της Motor Oil κατά 1,02%, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται κατά 0,84% και η Mytilineos κατά 0,66%. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-0,94%), της ΕΥΔΑΠ (-0,90%) και του ΟΤΕ (-0,54%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+3,28%) και των Πρώτων Υλών (+1,29%). Αντιθέτως, απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,53%) και των Τροφίμων (-0,18%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Medicon +3,28% A.S. Company +2,83%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Inform Λύκος-7,48% και Logismos -6,06%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ελκυστικές αποτιμήσεις του ΧΑ και τα «στοιχήματα« για τον MSCI Greece

Η διόρθωση στο Χ.Α. φέρνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά η επικείμενη αναδιάρθρωση του MSCI Greece και η αναβάθμιση του ΧΑ το 2027 δημιουργούν αβεβαιότητα για το ισοζύγιο εισροών - εκροών κεφαλαίων.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.