ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση των κερδών για το ΧΑ με ώθηση και από τη μετοχή της ΔΕΗ

Το θετικό γύρισμα για Coca-Cola HBC και ΟΤΕ και η άνοδος υψηλότερα του 2% για τη μετοχή της ΔΕΗ προσφέρουν ώθηση στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη άνω των 900 μον.

Ανοίγει ελαφρώς τον βηματισμό του το Χρηματιστήριο, με αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους να γυρίζουν σε θετικό πρόσημο και τους αγοραστές να προχωρούν σε κάποιες προσεκτικές κινήσεις. 

Διευρύνουν τα κέρδη τους και οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα futures της Wall Street, μετά και την επιβεβαίωση ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχωρεί, όπως έδειξε η διαμόρφωση του δείκτη τιμών χονδρικής χαμηλότερα από το αναμενόμενο για τον Οκτώβριο. Κέρδη 0,50% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τα futures του S&P 500 να διευρύνονται στο +2,07%. 

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει σταθερά υψηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων, ενώ στις 15:46 εμφανίζει κέρδη 0,41% στις 903,96 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας των 904,76 μονάδων, ενώ το χαμηλό ήταν στις 899,69 μονάδες. Στα 41,31 εκατ. διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών. Κέρδη 0,30% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο +0,32%. 

Μαζεύει τις απώλειές του στο -0,07% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,55%, ενώ στο -0,05% περιορίζει τις απώλειές της η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να έχει απώλειες 0,10% και την Τρ. Πειραιώς να συνεχίζει να εμφανίζει την καλύτερη εικόνα με άνοδο 0,70%. 

Θετική στροφή για τον τίτλο της Coca-Cola HBC που «ανέβασε» και την αγορά με κέρδη 0,17%, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και ο ΟΤΕ καθώς ενισχύεται 0,13%. Στο -0,62% η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία, όμως, ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε άνω του 1%, με τη ΔΕΗ σταθερά με θετικό πρόσημο και κέρδη 2,30% εμφανίζοντας την καλύτερη πορεία μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+2,30%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+2,02%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (-0,52%) και των Ταξιδιών (-0,51%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η MIG και η Alpha Bank με 5.145.479 και 4.353.673 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 5,01 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 3,71 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Προοδευτική +20,00% και SATO +17,95%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Prodea -9,77% και Βιοτέρ -8,39%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ελκυστικές αποτιμήσεις του ΧΑ και τα «στοιχήματα« για τον MSCI Greece

Η διόρθωση στο Χ.Α. φέρνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά η επικείμενη αναδιάρθρωση του MSCI Greece και η αναβάθμιση του ΧΑ το 2027 δημιουργούν αβεβαιότητα για το ισοζύγιο εισροών - εκροών κεφαλαίων.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.