Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq, παρά τα σχετικά ήπια κέρδη τους, καθώς τόσο ο ενεργειακός κλάδος όσο και κινεζικές τεχνολογικές μετοχές που είναι εισηγμένες στην αμερικανική αγορά σημείωσαν ισχυρά κέρδη.
Άνοδος 30 μονάδων ή 0,09% για τον Dow Jones στις 35.366 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,16% στις 4.486 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,29% υψηλότερα στις 15.357 μονάδες.
Οι μετοχές ενεργειακών ομίλων συνέχισαν το ράλι βοηθούμενες τόσο από την αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού όσο και από το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα μειώνονται και ως εκ τούτου «διαγράφονται» οι φόβοι για πιθανή μείωση της ζήτησης πετρελαίου. Κέρδη 4,37% για τη Halliburton, 4,45% για τη Nov και 3,8% για την Occidental Petroleum Corporation.
Αμείωτο συνεχίστηκε το ράλι για τους τίτλους ομίλων διασκέδασης και καζίνο με τις Wynn Resorts, Caesars Entertainment και Las Vegas Sands να ενισχύονται 6,99%, 5,19% και 7,55% αντίστοιχα. Ανοδική κίνηση και για τους τίτλους των κορυφαίων τεχνολογικών ομίλων Microsoft, Facebook, Amazon και Alphabet με κέρδη που κυμάνθηκαν από 0,5% έως και 1,3%.
Την πραγματική ώθηση στον Nasdaq έδωσαν, όμως, οι εισηγμένες κινεζικές τεχνολογικές μετοχές, μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε το Πεκίνο αναφορικά με τους ελέγχους στον κλάδο, που όπως φαίνεται δεν επηρεάζουν και τόσο αρκετές εξ αυτών. Αποτέλεσμα η Pinduoduo να ενισχυθεί 22%, οι Tenent Music Entertainment και Didi να έχουν κέρδη 13%, ενώ 14% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της JD.com.
Αντίθετα αντιμέτωπες με ρευστοποιήσεις βρέθηκαν οι μετοχές εταιρειών που παράγουν εμβόλια κατά του κορονοϊού, μετά την εντυπωσιακή πορεία της Δευτέρας, με την BioNTech να υποχωρεί 4%, την Pfizer κατά 2% και την Trillium Therapeutics, η οποία τη Δευτέρα είχε εκτιναχθεί κατά 188% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από την Pfizer να έχει περιορισμένες απώλειες στο -0,39%.
Νέο ράλι για την αγορά πετρελαίου καθώς τόσο το brent όσο και το αμερικανικό αργό εμφάνισαν κέρδη που ξεπέρασαν το 3% για να διαμορφωθούν στα 70,47 και 67,66 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα. Μεικτές τάσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων με τον χρυσό να έχει έστω και οριακή πτώση 0,02% στα 1.806 δολάρια, ενώ ο άργυρος ενισχύθηκε 1,03% στα 23,9 δολάρια.