ΓΔ: 1474.44 -0.25% Τζίρος: 90.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προσπάθεια ανόδου στο ΧΑ με αδύναμες τις τράπεζες

Αφήνοντας έναν δύσκολο Σεπτέμβρη, όπου έχασε 1,5%, σήμερα ο Γ.Δ. ενισχύεται άνω του 1%. Ξεχωρίζουν η Viohalco και η Ελλάκτωρ με κέρδη που ξεπερνούν το 9%.

Με ισχυρά ανοδικές τάσεις εισέρχεται στον Οκτώβριο το Χρηματιστήριο Αθηνών, που διευρύνει τα κέρδη του, κατακτώντας ξανά τις 630 μονάδες, εν αναμονή του αποτελέσματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οπου διεξάγεται στις Βρυξέλλες, και με τις ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα να διατηρούνται. 

Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Viohalco και της Ελλάκτωρ, ενώ μικτά πρόσημα καταγράφουν οι τράπεζες με τον αντίστοιχο δείκτη να υποαποδίδει καθώς παρά τα κέρδη σε ΕΤΕ και Πειραιώς, Alpha και Eurobank υποχωρούν. 

Το ΧΑ άφησε πίσω του έναν ιδιαίτερα δύσκολο Σεπτέμβριο και ένα ακόμη πιο δραματικό εννεάμηνο, καθώς οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας, η πιθανότητα ενός δεύτερου lockdown αλλά και η επίδραση της κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία, στοίχειωσαν τις επενδυτικές διαθέσεις.

Για τον Σεπτέμβριο ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες της τάξης του 1,5%, με πτώση 2,2% για το γ' τρίμηνο και οδυνηρή πορεία για το εννεάμηνο, καθώς οι απώλειές του ξεπέρασαν το 31%. Παράλληλα για το γ' τρίμηνο ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε πτώση 3,17%, με τις τράπεζες να χάνουν 16,7%. 

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν οι τραπεζικές μετοχές, με απώλειες 8%, καθως εντείνονται οι ανησυχίες για τη δημιουργία μίας νέας γενιάς κόκκινων δανείων, ενώ ένα δεύτερο lockdown σαφώς θα πλήξει και τον τραπεζικό κλάδο. Ακόμη πιο αρνητική η εικόνα των τραπεζών για το γ' τρίμηνο, με τις απώλειες να φθάνουν στο 16,7%, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 3,17%.

Σήμερα, ο Γ.Δ. ενισχύεται 1,25% στις 632,54 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 15,26 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,35%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,92%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (11,6%), της Ελλάκτωρ (9,25%), της Εθνικής (2,7%), της Πειραιώς (1,8%) και της Σαράντης (2,34%).

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 3,406 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 1,264 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Aegean Airlines (3,39%). 

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (9%) και των Κατασκευών (2,91%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Κάλυψε τις απώλειες ο Γενικός Δείκτης με ηγετική παρουσία της Πειραιώς

Ανέβασαν ταχύτητα οι τράπεζες πριν το κλείσιμο, με την Πειραιώς να κερδίζει 3,18%, ενώ και η Coca Cola HBC ανέτρεψε το αρνητικό πρόσημο. Μόνο 0,25% η πτώση του Δείκτη, παρά την υποχώρηση στην Ευρώπη.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ που μένει πίσω από τις διεθνείς αγορές

Η πτώση των Coca Cola HBC και ΔΕΗ, καθώς η διεύρυνση των απωλειών στον τραπεζικό κλάδο, συμπαρασύρει χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη σε ελεγχόμενη πτώση και την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή πτώση αλλά παραμένει στα επίπεδα των 1.470 μονάδων το ΧΑ

Πιέζουν την αγορά οι απώλειες που ξεπερνούν το 1% των Coca Cola HBC και ΔΕΗ, ενώ Aegean και ΑΔΜΗΕ κινούνται επίσης χαμηλότερα. Μαζεύει τις απώλειες ο τραπεζικός δείκτης με στήριξη από την μετοχή της Πειραιώς.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρεί τις 1.470 μονάδες ο Δείκτης παρά την πίεση των διεθνών αγορών

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφει στο ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης με «βαρίδια» τις μετοχές Coca Cola HBC και ΔΕΗ που υποχωρούν άνω του 1%. Σε χαμηλές στροφές ο τραπεζικός δείκτης που καταγράφει μικρή πτώση 0,3%.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται το ανοδικό μομέντουμ στο ΧΑ με ώθηση από τράπεζες, Coca Cola

Εν μέσω θετικού κλίματος, ο Γενικός Δείκτης ακολουθεί τον ανοδικό βηματισμό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδεύοντας να κλείσει με θετικό πρόσημο και εδραιωμένος πάνω από τις 1.460 μονάδες τον Ιούλιο.