Διευρύνουν τα κέρδη τους οι μετοχές στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά με την εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύεται καθώς τα στοιχεία για την πανδημία του κορονοϊού είναι πιο ενθαρρυντικά.
Στις 20:16, o δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 2,51%, ο S&P 500 ενισχύεται 2,37% στις 2.722 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,04% στις 8.047 μονάδες.
Το επενδυτικό συναίσθημα ενισχύθηκε από την νέα πρόβλεψη για πολύ χαμηλότερο αριθμό νεκρών από τον κορονοϊό σε σχέση με τα προηγούμενα δεδομένα. Αν και η κυβέρνηση Τραμπ την τελευταία εβδομάδα, προειδοποίησε για τουλάχιστον 100.000 πιθανούς θανάτους στις ΗΠΑ, εντούτοις, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να περιοριστεί στις 60.000.
Η άνοδος της εμφάνισης νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ ήταν μόλις 8,1% την Τρίτη συνεχίζοντας να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης αν και η θνησιμότητα και η καταγραφή νέων κρουσμάτων σημειώνει νέα υψηλά καθημερινά σε απόλυτους αριθμούς.
Τα θετικά αυτά στοιχεία αλλάζουν και τις τοποθετήσεις των επενδυτών, με τον ιδρυτή της Oaktree Capital Χάουαρντ Μαρκς να δηλώνει στους επενδυτές πως δεν διατίθεται να «παίξει άμυνα» αλλά να αγοράσει μετοχές που προσφέρουν αξία στα σημερινά τους δεδομένα.
Η Goldman Sachs δείχνει επίσης να έχει αναπτερωμένο ηθικό με την Σίλβια Αρντάγνια να δηλώνει στο Bloomberg: « Η συμβουλή μας στους πελάτες μας είναι πως τώρα είναι μια καλή στιγμή να επιστρέψουν στις αγορές και να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της πτώσης των δεικτών ώστε να τοποθετηθούν ενόψει του ριμπάουντ».
Στην Ευρώπη το κλίμα ήταν επιβαρυμένο καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν κατάφεραν σε ακόμα ένα Eurogroup να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση μετά από 16 ώρες συζητήσεων.
Το «ναυάγιο» όπως όλα δείχνουν οφείλεται στη σταθερή άρνηση του ευρωπαϊκού Βορρά (αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια την Ολλανδία) να δεχθεί την έκδοση κορονομολόγου, κάτι το οποίο ζητούν επιτακτικά αρκετές χώρες και κυρίως Ιταλία και Ισπανία.
Επιπλέον η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε πως αναμένει το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο να συρρικνωθεί κατά 6% ενώ τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας προβλέπουν ύφεση 9,8% στο δεύτερο τρίμηνο.
Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,16% στις 326,08 μονάδες και ο Eurostoxx 50 έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 2.851 μονάδες.
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη περιόρισε τελικά τις απώλειες σε 0,23% κλείνοντας στις 10.332 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε πτώση 1,44% στις 5.622 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε οριακή άνοδο 0,10% στις 4.442 μονάδες.
Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη σημείωσε πτώση 0,72% στις 6.951 μονάδες και ο MIB στο Μιλάνο κατέγραψε οριακή πτώση 0,18% στις 17.380 μονάδες.