Έντονη κινητικότητα για τις μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν μεγέθη, με την Coca-Cola HBC να προσφέρει τη στήριξή της στην αγορά, όντας μεταξύ των τίτλων με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Στον ρυθμό των μεγεθών α' τριμήνου βρίσκεται και η Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να έχει άνοδο 0,2%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει πτώση 0,10%.
Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με θετικές διαθέσεις τη συνεδρίαση και στις 11:30 εμφανίζει κέρδη 0,24% στις 1.713,70 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 31,5 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές ενισχύονται, έναντι 42 που υποχωρούν. Άνοδος 0,23% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει ενίσχυση 0,31% και τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στο -0,31%.
Σε διαφορετική κατεύθυνση οι τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να έχει κέρδη 0,05%, την Πειραιώς να ενισχύεται 0,44%, τη Eurobank να έχει οριακή πτώση 0,12%, την Εθνική Τράπεζα να δέχεται σημαντικές πιέσεις με απώλειες 1,16% και την Optima Bank να βρίσκεται στο -0,13%.
Την καλύτερη πορεία στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ακολουθεί η Coca-Cola HBC με κέρδη 2,67%, ενώ την ακολουθεί η Aegean με άνοδο 2,73%. Στον αντίποδα πιέσεις δέχεται η ΕΥΔΑΠ με πτώση 2%, ενώ απώλειες άνω του -1% εμφανίζει και η Viohalco. Κέρδη 0,30% για τη ΔΕΗ, ενώ ο ΟΤΕ έχει οριακή άνοδο 0,06% και τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί 0,26%.
Στη μέση κεφαλαιοποίηση την καλύτερη εικόνα, με κέρδη άνω του 1% εμφανίζουν οι τίτλοι των ΑΒΑΞ, Intracom και ΟΛΠ. Αντίθετα πτώση άνω του -1% έχει η μετοχή της Alumil.