ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
Φωτο: Shutterstock

Τράπεζες και Coca-Cola HBC συντηρούν την άνοδο για το Χρηματιστήριο

Ράλι με κέρδη άνω του 3% για την Coca-Cola HBC, ενώ υψηλότερα του 1,2% κινείται ο τραπεζικός δείκτης με πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Πειραιώς. Θετική εικόνα και στα μεσαία.

Συντηρείται το ανοδικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, με σταθερό πρωταγωνιστή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μετοχή της Πειραιώς μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με το CVC προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σταθερά σε θετική διάθεση και ο κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών για το 2024 και τον DAX να έχει άνοδο 0,97%, ενώ οριακές είναι οι μεταβολές για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να κινείται 0,01% υψηλότερα. 

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά, με το χαμηλό ημέρας στις 1.522,21 μονάδες (+0,34%), ενώ το υψηλό είναι στις 1.538,50 μονάδες (+1,39%) και στις 14:27 βρίσκεται στο +1,16% και τις 1.534,90 μονάδες. Στα 70,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, ενώ 80 μετοχές ενισχύονται, έναντι 37 που υποχωρούν. Άνοδος 1,32% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 1,18% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 1,24% υψηλότερα. 

Σταθερός πρωταγωνιστής μεταξύ των τραπεζών η Πειραιώς η οποία εμφανίζει κέρδη 2,36%, ενώ η Alpha Bank έχει άνοδο 1,88%, η Eurobank ενισχύεται 1,51%, ενώ η Εθνική Τράπεζα έχει άνοδο 0,34% και η Optima Bank στο -0,15%. Ενίσχυση 1,4% για την Attica Bank, ενώ η Τράπεζα Κύπρου κινείται στο +0,20%. 

Ράλι για την Coca-Cola HBC με άνοδο που ξεπερνά το 3%, ενώ άνω του 2% κινούνται Viohalco, ΔΕΗ, ElvalHalcor, με ενίσχυση που ξεπερνά το 1% για Τιτάν, Aegean, Metlen και ΟΠΑΠ. Ήπια άνοδος 0,49% για τον ΟΤΕ. Στη μέση κεφαλαιοποίηση την καλύτερη εικόνα έχει η Intralot με κέρδη 3,92%, με άνοδο που ξεπερνά το 2% για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ και Lavipharm και υψηλότερα του 1% οι Noval, ΕΧΑΕ, Intracom, Quest, Trade Estates, ΟΛΠ και Πλαστικά Θράκης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Norges Bank Investment
ΑΓΟΡΕΣ

Norges Bank Investment: Σε ποιές ελληνικές μετοχές «ποντάρει» 1,7 δισ. ευρώ

Το Norges Bank Investment, το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο, έχει επενδύσει περί τα 1,7 δισ. ευρώ σε 33 ελληνικές μετοχές. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων θέσεών του.
Δείκτες χρηματιστήρια μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στις 2.600 μονάδες, ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί οριακά κατά -0,03% και να διαμορφώνεται στις 2.613 μονάδες. Στο επίκεντρο HELLENiQ ENERGY και Εθνική, μετά τις νέες τιμές-στόχους από Goldman Sachs και Citi.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση 0,16% για τον Γενικό Δείκτη - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπιες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.610,48 μονάδες, ενώ μικτή τάση επικρατεί στην Ευρώπη με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Η Jumbο αντεπιτίθεται. Με ποιους άσσους στο μανίκι έγραψε υψηλό 7 μηνών

Το τελευταίο διάστημα, η μετοχή άρχισε να ανακάμπτει όπως άρχισαν να ανακάμπτουν και οι πωλήσεις. Έτσι μετά και την ενημέρωση του Ιουλίου, η διοίκηση της Jumbo επιβεβαίωσε το στόχο για καθαρά κέρδη 310-320 εκατ. ευρώ.