ΓΔ: 2003.36 -1.01% Τζίρος: 4.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:35:33
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Σταθερή υπεραπόδοση έναντι των ευρωαγορών για το Χρηματιστήριο

Την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ακολουθεί ο τίτλος της Πειραιώς με κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Σημαντικά κέρδη για αρκετές μετοχές μετά τις χθεσινές πιέσεις.

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας να έχει εικόνα καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών αγορών και με τους επενδυτές να σπεύδουν να εκμεταλλευθούν αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες που προκάλεσε η χθεσινή σημαντική υποχώρηση. 

Στο επίπεδο του εμπορικού πολέμου ο Ντ. Τραμπ συνεχίζει τους ελιγμούς του, μπερδεύοντας αρκετά και τους επενδυτές, ενώ την ίδια ώρα κατέφθασε η πρώτη απάντηση από την Κίνα, με επιβολή δασμών για αμερικανικούς υδρογονάνθρακες αλλά και έναρξη έρευνας ενάντια στη Google. Πάντως αυτές οι εξελίξεις δεν πανικοβάλουν τις αγορές, με τον DAΧ παρά το αρνητικό ξεκίνημα να έχει γυρίσει σε θετική πορεία και να ενισχύεται 0,14%, ενώ συγκρατημένη πτώση εμφανίζουν τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει απώλειες 0,16%. 

Με θετικές διαθέσεις από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης με το χαμηλό ημέρας στις 1.512,67 μονάδες (+0,34%), ενώ το υψηλό είναι στις 1.521,40 μονάδες (+0,92%) και στις 14:22 εμφανίζει άνοδο 0,68% στις 1.517,82 μονάδες. Στα 73 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 71, έναντι 42 που κινούνται πτωτικά. Ενίσχυση 0,98% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει κέρδη 0,89% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 1,11% υψηλότερα. 

Ξεχωρίζει η Πειραιώς μεταξύ των τραπεζικών μετοχών, με την αγορά να περιμένει το deal με την Εθνική Ασφαλιστική και τον τίτλο της τράπεζας να ενισχύεται 2,05%. Με θετικό πρόσημο και η Alpha Bank που έχει κέρδη 1,27%. Αντίθετα απώλειες 0,52% εμφανίζει η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,10%, ενώ 0,15% χαμηλότερα κινείται η Optima Bank. Πολύ καλή πορεία για την Τράπεζα Αττικής με άνοδο που ξεπερνά το 3%, ενώ η Τράπεζα Κύπρου ενισχύεται 1,02%.

Με σημαντικά κέρδη ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς άνω του 1% ενισχύονται Τιτάν, Viohalco, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Coca-Cola HBC και Motor Oil. Κέρδη 0,87% για τον ΟΠΑΠ, ενώ ο ΟΤΕ διέγραψε την αρχική του άνοδο και πλέον υποχωρεί 0,34%. Στη μέση κεφαλαιοποίηση την καλύτερη εικόνα εμφανίζουν οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ, Intralot, Ideal, Quest, ΟΛΠ, AutoHellas και Fourlis με την άνοδό τους να ξεπερνά σημαντικά το +1%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
MARKET MAKER

ΧΑ: Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο, κλείνουν σορτ στη Metlen και η ΔΕΗ

Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο, βάζοντας και πάλι το 2 μπροστά. Πολλά βαριά χαρτιά είχαν αγοραστές, είτε λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ή και προσδοκιών όπως είδαμε στον ενεργειακό κλάδο.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.
Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με απώλειες 1,92% ο Οκτώβριος τερμάτισε το σερί των 11 μηνών

Στις 1.995,20 μονάδες έκλεισε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης που υποχώρησε κατά 0.50%. Σημαντικό ρόλο στις σημερινές απώλειες έπαιξε το placement στη HelleniQ Energy που έγινε στα 7,55 ευρώ με discount περίπου 7%.