ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
Φώτο: ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Χώροι αποσκευών στα λεωφορεία της γραμμής αεροδρομίου

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη γραμμή Χ1/Ν1 προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης απέκτησαν ειδικούς χώρους αποσκευών, διευκολύνοντας επιβάτες και εργαζόμενους. Η αλλαγή μειώνει συνωστισμό και καθυστερήσεις.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν τη γραμμή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης εξοπλίστηκαν με ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποσκευών, διευκολύνοντας τη μετακίνηση επιβατών από και προς τον αερολιμένα.

 Η γραμμή συνδέει το ΚΤΕΛ «Μακεδονία» με τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης στα δυτικά και το αεροδρόμιο στα ανατολικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των επιβατών, καθώς η μεταφορά μεγάλων αποσκευών στα συμβατικά αστικά λεωφορεία προκαλούσε συχνά συνωστισμό, καθυστερήσεις και συνθήκες δυσφορίας, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής.

«Η γραμμή, τόσο η πρωινή όσο και η νυχτερινή, αποτελεί μία από τις πιο νευραλγικές του δικτύου και εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, τόσο επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και ταξιδιώτες, όσο και εργαζόμενους στον αερολιμένα, αλλά και κατοίκους της πόλης, που μετακινούνται από και προς το αεροδρόμιο. 

Μέχρι πρότινος, οι επιβάτες ήταν υποχρεωμένοι να τοποθετούν τις βαλίτσες τους στους διαδρόμους ή στους ελεύθερους χώρους του λεωφορείου, με κίνδυνο να εμποδίζεται η διέλευση, αλλά και η επιβίβαση – αποβίβαση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η εγκατάσταση ειδικά διαμορφωμένων χώρων αποθήκευσης αποσκευών εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, ειδικά στις γραμμές υψηλής τουριστικής σημασίας. 

Η γραμμή Χ1 και Ν1, άλλωστε, αποτελεί την πρώτη επαφή πολλών επισκεπτών με το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

 Στόχος μας είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης από τη Θεσσαλονίκη, να είναι αυτή μιας πόλης οργανωμένης, λειτουργικής και φιλόξενης», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Κώστας Ταγγίρης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι πρώην διοικητές ΟΑΣΘ για τα έσοδα απόσυρσης

Πρώην μέλη διοικήσεων του ΟΑΣΘ απολογούνται για απάτη σχετικά με έσοδα από παλιά λεωφορεία που δεν καταχωρήθηκαν σωστά, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο. Έχουν ήδη απολογηθεί πέντε άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας σήμερα

Σήμερα ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας λόγω Πρωτομαγιάς. Τα δρομολόγια είναι περιορισμένα, εκτός από τα οχήματα ΑμεΑ και τη νυχτερινή γραμμή Ν1. Οι επιβάτες να προγραμματίσουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους.
Κυριάκος Κιρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: 426 νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έως το φθινόπωρο

Μέχρι το φθινόπωρο, στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν 426 νέα λεωφορεία από τα 520 συνολικά, με 260 από αυτά να είναι ηλεκτρικά και 25 νέους φορτιστές να εγκαθίστανται στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Κυρανάκης.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 100 ευρώ πρόστιμο για εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Αυξάνονται τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, φτάνοντας τα 100 ευρώ ή 50 ευρώ για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Μειώνεται στο μισό αν ο παραβάτης αγοράσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τροποποιήσεις σε λεωφορεία-Μετρό λόγω κινητοποιήσεων για Τέμπη

Χωρίς λεωφορεία μένει σήμερα για ώρες η Θεσσαλονίκη λόγω στάσεων εργασίας του ΟΑΣΘ για την επέτειο των Τεμπών, ενώ έξι σταθμοί του μετρό κλείνουν προσωρινά από τις 10 π.μ. με εντολή της αστυνομίας.