ΓΔ: 2056.38 1.09% Τζίρος: 221.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Facebook: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων

Σε 617.222 ανέρχεται στην Ελλάδα ο αριθμός των λογαριασμών Facebook από τους οποίους διέρρευσαν δεδομένα των χρηστών, με την εταιρεία τεχνολογίας να υποστηρίζει ότι το συμβάν λύθηκε τον Αύγουστο του 2019.

Σε περίπου 620.000 υπολογίζονται οι λογαριασμοί των χρηστών του Facebook στην Ελλάδα, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα έχουν διαρρεύσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγραφή του ιστότοπου Hackread, στην Ελλάδα διέρρευσαν στοιχεία από 617.722 λογαριασμούς και στην Κύπρο δεδομένα από 152.321 λογαριασμούς.

Παγκοσμίως, η διαρροή αφορά προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 500 εκατ. χρηστών του Facebook, όπως μετέδωσε το Σάββατο το Business Insider.

Τα στοιχεία που διέρρευσαν, αφορούν δεδομένα όπως τηλεφωνικοί αριθμοί, ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων, βιογραφικά και σε κάποιες περιπτώσεις διευθύνσεις e-mail. Μάλιστα, τα εν λόγω δεδομένα είναι προσβάσιμα ουσιαστικά δωρεάν,

Την αποκάλυψη έκανε ο Alon Gal, επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία πληροφοριών περί κυβερνοεγκλήματος, Hudson Rock.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πληροφορίες αυτές προσφέρονται σε τιμή λίγων ευρώ σε γνωστό site για «low-level» χάκερ.

Ωστόσο, ο Gal δήλωσε το Σάββατο ότι επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα κάποιων δεδομένων μέσω σύγκρισης με αριθμούς γνωστών του. Μάλιστα, δημοσιογράφοι μπόρεσαν να αντιστοιχίσουν γνωστούς αριθμούς τηλεφώνου με λεπτομέρειες από τη βάση δεδομένων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της Facebook ανέφερε ότι «τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι πολύ παλιά και σχετίζονται με συμβάν που είχε επιδιορθωθεί τον Αύγουστο του 2019». «Εντοπίσαμε και λύσαμε το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο της Meta
ΔΙΕΘΝΗ

Η ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζητά την απαγόρευση του Facebook

Η υφυπουργός Ψηφιοποίησης, είπε ότι η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta, πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν από το καλοκαίρι πώς θα καθησυχάσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.
Λογότυπο της Meta
ΔΙΕΘΝΗ

80+ ισπανικά ΜΜΕ ζητούν 550 εκατ. ευρώ από τη Meta μέσω δικαστηρίων

Πάνω από 80 ισπανικά ΜΜΕ ζητούν από τη Meta αποζημίωση 550 εκατ. ευρώ για ζημιές από το διαφημιστικό της μοντέλο. Η δίκη ξεκίνησε στη Μαδρίτη, με την AMI να κατηγορεί τη Meta για αθέμιτο ανταγωνισμό στον τομέα της διαφήμισης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση ΚΚΕ κατά του κανονισμού γενικευμένου φακελώματος της ΕΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι ο κανονισμός CSAM της ΕΕ, με αφορμή την προστασία των παιδιών, διευκολύνει τη μαζική παρακολούθηση, λογοκρισία και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από Αρχές και εταιρείες.