ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Φωτο: Shutterstock

Αναβαθμίστηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο 5 στον Έβρο

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προέβη σε δωρεά για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στις Καστανιές Έβρου, συνολικής έκτασης 1.100τμ.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, τόσο τα εγκαίνια του εκσυγχρονισμένου και αναβαθμισμένου «Επιτηρητικού Φυλακίου 5», ενός ιδιαίτερα σημαντικού για τους ακρίτες του Έβρου έργου, αλλά και των νέων στρατιωτικών οικιών αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Διδυμότειχο.

Ο κ. Αγγελόπουλος και η κ. Αγγελοπούλου ανέλαβαν την κάλυψη του κόστους μετατροπής της παλαιάς κτιριακής εγκατάστασης του 219 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, στο πρώην Στρατόπεδο «ΚΝΙΘΑΚΗ», σε στρατιωτικές κατοικίες, ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες στεγαστικές ανάγκες των στελεχών της ΧVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ».

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελόπουλος ευχήθηκε «το σημερινό παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες, ώστε να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και στρατεύματος με στόχο τη συμμετοχή σε αντίστοιχα έργα».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Αγγελόπουλο από τον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Καραμανίδη, διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Ακολούθησε ξενάγηση στις 12 νέες κατοικίες για τα στρατιωτικά στελέχη της περιοχής του Διδυμοτείχου.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προέβη σε δωρεά για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του μεγαλύτερου Επιτηρητικού Φυλακίου (ΕΦ 5) του ελληνικού στρατού στις Καστανιές Έβρου, συνολικής έκτασης 1.100τμ. Η δωρεά της Επιτροπής, αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, και γενικότερα την περάτωση αυτού του σημαντικού για την εθνική ασφάλεια έργου.

Ολοκληρώθηκε έτσι η δράση στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», που ξεκίνησε με τη δωρεά 20 οχημάτων μεταφοράς προσωπικού - παντός εδάφους - στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, οχήματα που διατέθηκαν στην αποστολή φύλαξης των συνόρων, μερικά εκ των οποίων ήταν στο ΕΦ 5. Σε μια νευραλγική για την εθνική ασφάλεια περιοχή - μια ανάσα από την Τουρκία - όπως επισήμανε η κ. Αγγελοπούλου.

«Γιατί εδώ χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, γιατί όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε στον αγώνα που δίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας για την ενίσχυση της ασφάλειας της πατρίδας μας με όποιον τρόπο μπορούμε» σημείωσε η κ. Αγγελοπούλου στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίξαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον, πιστοί στην οικογενειακή μας παράδοση» προσέθεσε.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο βουλευτής Έβρου και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα Χαράλαμπος Λαλούσης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γεώργιος Μυλωνάκης, ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού (Δ' ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών σε Θεσσαλονίκη, Έβρο, Καστοριά

Σε επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Έβρο και Καστοριά συνελήφθησαν εννέα άτομα για παράνομες μεταφορές 20 αλλοδαπών χωρίς έγγραφα, ενώ στη Θεσσαλονίκη έγιναν πέντε συλλήψεις, με έναν οδηγό να προσπαθεί να διαφύγει πριν τελικά συλληφθεί.
Αρκούδα σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Συστάσεις για καφέ αρκούδα από τη Διεύθυνση Δασών

Η Διεύθυνση Δασών Έβρου εξέδωσε οδηγίες προφύλαξης μετά την εμφάνιση καφέ αρκούδας σε ορεινές περιοχές. Συνιστά προσοχή τις βραδινές ώρες και άμεση ενημέρωση αρχών σε περίπτωση εντοπισμού του ζώου κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για δύο υποθέσεις διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών από τον Έβρο. Βρέθηκαν οκτώ μετανάστες από Ιράκ, Πακιστάν και Ερυθραία, συχνά σε χώρους αποσκευών, ενώ οι διακινούμενοι πλήρωσαν 5.000 ευρώ έκαστος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για τον Έβρο μετά τις φωτιές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε συνεπής στις δεσμεύσεις προς τον Έβρο μετά τις φωτιές, αναφέροντας έργα ανάπτυξης σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Σουφλί, ενώ τόνισε τη φυσική αναγέννηση στη Δαδιά και τα εντυπωσιακά έργα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη

Συνελήφθησαν πέντε οδηγοί σε Έβρο και Ροδόπη για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Σε δύο περιπτώσεις, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν οδηγούς που μετέφεραν συνολικά έντεκα μετανάστες στην ενδοχώρα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για αμέλεια σε φωτιές σε Χαλκιδική και Έβρο

Συνελήφθησαν δύο άνδρες σε Χαλκιδική και Έβρο για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς προκάλεσαν πυρκαγιές σε αγροτικές περιοχές. Στα περιστατικά κάηκαν εκτάσεις 8 και 30 στρεμμάτων αντίστοιχα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.