ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Kyriakos Mitsotakis
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Είμαι συνεπής - Οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι

Ανέφερε ότι αν η πρώτη τετραετία ήταν για την κυβέρνηση η τετραετία της μείωσης των φόρων, η δεύτερη τετραετία πρέπει να είναι η τετραετία που θα δούμε πια αρκετά καλύτερους μισθούς.

«Την εντολή να κυβερνήσουμε μόνοι μας πιστεύω ότι την τιμήσαμε με συνέπεια και αυτό μας κάνει πιο σίγουρους ότι και αυτή τη φορά οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Επίσης, ανέφερε ότι αν η πρώτη τετραετία ήταν για την κυβέρνηση η τετραετία της μείωσης των φόρων, η δεύτερη τετραετία πρέπει να είναι η τετραετία που θα δούμε πια αρκετά καλύτερους μισθούς, υπογραμμίζοντας ότι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δεύτερης τετραετίας θα αφορά το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών και καθηγητών.

Επιπλέον προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αναληφθεί πρωτοβουλία για το κόμμα του Κασσιδιάρη, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλει το πολιτικό σύστημα να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, επανέλαβε ότι από τον Απρίλιο και μετά οι εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. «Εγώ είμαι συνεπής στη δέσμευσή μου και εξάντλησα την τετραετία» τόνισε, ενώ για το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε «πιστεύω ότι η χώρα θα έχει όφελος από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση» και πρόσθεσε «στη δεύτερη κάλπη, αν οι πολίτες μας δώσουν το ποσοστό το οποίο προσδοκώ, θα έχουμε τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε μόνοι μας, αν μας κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας θα σεβαστούμε τη βούλησή τους».

«Αλλά στη δεύτερη κάλπη» τόνισε. Σε ερώτηση για τα σφάλματα της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός επανέρχεται στο ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρο λάθος» που δεν θα έπρεπε να συμβεί. Επαναλαμβάνει ωστόσο ότι ο ίδιος δεν γνώριζε το παραμικρό για το θέμα. «Στην πορεία αναδείχθηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους», σημειώνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι νησιώτες νιώθουν ασφάλεια, μήνυμα κατά των διακινητών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αγαθονήσι διαβεβαίωσε πως οι νησιώτες είναι ασφαλείς χάρη στις ένοπλες δυνάμεις και έστειλε μήνυμα κατά της παράνομης μετανάστευσης και των διακινητών, επισκέπτοντας το νέο αρχαιολογικό μουσείο.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης πολεμά αλλά και υπηρετεί τον λαϊκισμό

Ο Κώστας Τσουκαλάς άσκησε κριτική για ασυνέπεια στην κυβέρνηση σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για μείωση καυσίμων, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει ουσιαστικό όφελος για τους καταναλωτές, σε αντίθεση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η UNESCO εντάσσει τον Όλυμπο στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς

Ο Όλυμπος εντάσσεται σήμερα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που αποτελεί εθνική διάκριση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία της προστασίας του για όλη την ανθρωπότητα και ευχαριστεί τα αρμόδια υπουργεία.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκπτωση συνολικά 15 λεπτών στο diesel τον Αύγουστο ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει τη σημασία του έργου Ε65, που παραδόθηκε στους πολίτες, και τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης. Παρουσιάζει το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ύψους 23 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μιλήσατε λίγο για το Σύνταγμα για να κρύψετε επιχειρήματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγει τη συζήτηση για το Σύνταγμα και τον κατηγόρησε για φτωχά επιχειρήματα, ενώ τόνισε πως η ΝΔ διεκδικεί καθαρή εντολή για τις συνταγματικές αλλαγές.