ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
mitsotakis
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αισιοδοξία Κυρ. Μητσοτάκη για λύση στο πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως θα πρόκειται για μία απόφαση εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις και επέμεινε πως υπάρχει καθολική κατανόηση ότι δεν μπορούμε να παραπέμψουμε το θέμα στο μέλλον.

Αισιόδοξος ότι την προσεχή Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. θα καταλήξουν σε μία απόφαση για την επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως θα πρόκειται για μία απόφαση εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις και επέμεινε πως υπάρχει καθολική κατανόηση ότι δεν μπορεί να κλείσει ο χρόνος και να παραπέμψουμε το θέμα στο μέλλον.

Ερωτηθείς για την μεθαυριανή ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης, αφού ξεκαθάρισε πως ο ίδιος εμφανίζεται συνεπής ως προς τη δέσμευσή του για την εξάντληση της 4ετίας, τόνισε ότι θα προδιαγράψει το όραμά του για την επόμενη 4ετία, επιμένοντας ότι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τα σχέδια των κομμάτων.

Ερωτηθείς για το Qatargate, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία πολύ δυσάρεστη ιστορία και πολύ σοβαρές καταγγελίες, ενώ προσέθεσε πως θα αποφύγει τα σχόλια. Ακολούθως, επετέθη εκ νέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι «δεν θα δεχθώ να χρεώνει την Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ». Σε ερώτηση για την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα επιστρέψω στην Αθήνα, θα μελετήσω το θέμα και θα απαντήσω».

Σε ερώτηση για την τουρκική αντίδραση στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία να οριοθετήσει μονομερώς την ΑΟΖ με τη Λιβύη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν οριοθετήσει μερικώς τις μεταξύ τους θαλάσσιες ζώνες, μία συμφωνία, που, όπως είπε, είναι συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο και είναι αναγνωρισμένη από όλους, εν αντιθέσει με το τουρκολιβυικό μνημόνιο, που όλοι το θεωρούν άκυρο. Τέλος, ερωτηθείς για τον αμερικανικό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν μπορούμε να μένουμε ακίνητοι και να παρακολουθούμε τις ευρωπαϊκές εταιρείες να μετακινούνται στις ΗΠΑ. Γνωστοποίησε δε, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε εντολή στην Κομισιόν να έλθει έως τα τέλη Ιανουαρίου με προτάσεις. «Εάν δεν κινηθούμε γρήγορα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ευρωπαϊκής αποβιομηχανοποίησης. Επιμένω ότι πρέπει να αυξήσουμε την ευρωπαϊκή αντίδραση, δηλαδή να βάλουμε και άλλα λεφτά στο τραπέζι».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χωρίς πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό-Στηρίζουμε την Κύπρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης και ανασχηματισμό, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και δηλώνοντας πως θα εξαντλήσει την τετραετία με την παρούσα κυβέρνηση.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κυβέρνηση και πρωθυπουργός οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και εμπλοκή της χώρας σε δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις. Καλεί σε πολυδιάστατη και φιλειρηνική πολιτική, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης: Ο Μητσοτάκης να ψάξει για ευθύνες για ακρίβεια στην κυβέρνησή του

Ο Γ. Νικητιάδης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και την απουσία ουσιαστικής στήριξης πολιτών, τονίζοντας ότι αγνοούνται προτάσεις για μείωση φόρων και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βολές κατά κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για το Predator

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για πρόσωπα που παρακολουθούνταν με Predator, τονίζοντας το μέγεθος του σκανδάλου και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους αλληλοεκβιασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί με μαφιόζικες πρακτικές

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για πρόσωπα που παρακολουθούνταν με Predator, τονίζοντας το μέγεθος του σκανδάλου και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους αλληλοεκβιασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη: Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για την οικονομία

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου. Οι αποφάσεις για τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας θα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.